LSV: Gradska vlast i dalje zapošljava

PANČEVO, 17. jul 2014. (TV Pančevo) – Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas kako gradska vlast ne štedi, već povećava budžetske rashode i izdatke, uz tvrdnju da se stranački kadrovi zapošljavaju i dalje. Kako je najavljeno, do septembra će ligaši nastaviti sa prikupljanjem podrške građana za inicijativu za smanjenje poreza na imovinu. Tvrde da su do sada prikupili tri hiljade potpisa, od 11 i po hiljada neophodnih da o porezu ponovo odlučuje Skupština Grada.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je kako gradska vlast čini sve kako ne bi bila servis građana Pančeva.

- Izgovori da su primanja Grada smanjenja, kao posledica novih zakona, samo su zamagljivanje očiju građanima i građankama Pančeva i skrivanje nesposobnosti ljudi koji vode grad. Dokaz tome je da su od početka godine ukupni rashodi i izdaci povećani za 260 miliona dinara. A tu prednjače usluge po ugovoru i subvencije javnim i javnim-komunalnim preduzećima. LSV pita zašto ništa nije urađeno kako bi se troškovi smanjili i kako bi se time stvorio prostor za uštedu novca, a ne da se maksimalno povećaju poreski nameti građanima Pančeva i time popunjavaju rupe u budžetu, istakao je Miloš Veselinov.

LSV upozorava da je zapošljavanje stranačkih aktivista jedino što gradska vlast radi, sve češće angažovanjem preko zadruga i agencija. Kao neracionalno trošenje budžeta spominju i finansiranje gradskog Saveta za zapošljavanje sa 8 miliona dinara. LSV navodi da je do sada prikupljeno više od 3.000 potpisa Pančevaca za inicijativu za smanjenje poreza na imovinu. Do septembra očekuju da će sakupiti 11.500 potpisa, što bi omogućilo da se o inicijativi raspravlja u Skupštini Pančeva.

- LSV zajedno sa građanima i građankama Pančeva istrajaće u inicijativi za smanjenje poreza na imovinu, jer je to jedini način da se Pančevcima olakša život pored svih poskupljenja koja sleduju. Mislim na poskupljenje struje, registracije vozila, telefona i goriva, naglasio je Miloš Veselinov.

Sa konferencije za novinara ligaši su uputili apel gradskoj vlasti da nađe rešenje za uštedu novca iz gradskog budžeta. Jedna od mera bi bila, smatraju, i prestanak zapošljavanja stranačkih aktivista.