Voz vikendom do Bele Crkve

PANČEVO, 17. jul 2014. (TV Pančevo) – Oni koji vole da se tokom leta okupaju u nekom od jezera Bele Crkve, od ovog vikenda moći će da se prevezu do ovog kupališta i vozom. „Železnice Srbije“ uvode novu liniju za Pančevce koja će saobraćati vikendom sve do septembra, a krajem godine najavljuju i produžetak trasa „Beovoza“.

U subotu ujutru u 7 časova i 50 minuta sa Glavne železničke stanice u Pančevu krenuće prvi voz do Bele Crkve. Pančevci će moći da se tokom leta, subotom i nedeljom, prevezu do jezera Bele Crkve po ceni od 660 dinara za povratnu kartu koja važi tokom jednog vikenda.

- To je savremen klimatizovan ruski voz. Putnici će moći da se prevezu udobnom vožnjom kroz krajolik najstarije pruge na Balkanu, Jasenovo–Bela Crkva, koja ove godine slavi jubilej 160 godina postojanja. Nameravamo da je organizujemo kao turističku prugu. Dolazimo na samu obalu jezerra oko 10.15. I voz i putnici borave na jezeru do 16.40, kada sa istog mesta krećemo nazad, kaže Radovan Lekić, šef OJ za prevoz putnika.

Što se tiče „Beovoza“, jedina promena koja je nastupila u redu vožnje, jeste izostanak voza koji je iz Vojlovice kretao do Valjeva, u 9.00 ujutru i 22.25, a u povratku iz Valjeva, sa Pančevačkog mosta u 7.43 i 21.30.

- Barska pruga je oštećena od poplava i, dok je ne popravimo, prekid saobraćaja je potpun. Ne možemo da ih nadoknadimo do sanacije pruge koju očekujemo za mesec, dva, ocenjuje Lekić.

Lekić napominje da će, na zahtev putnika, od nove godine biti produžene trase „Beovoza“ do Karađorđevog spomenika i dalje, do Požarevca, Mladenovca, Male Krsne i Valjeva. Za razliku od prethodnih godina, vozovi „Beovoza“ već duže vreme saobraćaju bez kašnjenja.