Magazin

30 godina od smrti Josipa Broza Tita

LONDON, 03. maj 2010. (FoNet) - Nasleđe jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita, od čije smrti se u utorak, 4. maja, navršava 30 godina, danas je, bar naoko, življe nego ikada, pogotovo ako se uzme u obzir period ratova na Balkanu u poslednjoj deceniji prošlog veka, piše danas londonski Indipendent.

 

Uranak u Deliblatskoj peščari

PANČEVO, 01. maj 2010. (TV Pančevo) - I ove godine, već tradicionalno, veliki broj Pančevaca se odlučio da Prvi maj proslavi u Deliblatskoj peščari. Uz roštilj, prijatelje i po lepom vremenu, Deliblatska preščara je danas bila mala da primi sve.

   

3D filmovi naporni za oči

HOLIVUD, 26. april 2010. (FoNet) - Dok holivudski spektakl "Avatar", snimljen u trodimenzionalnoj tehnici, nastavlja da ostvaruje rekordan prihod, poznavaoci filmske industrije kažu da će se u bisokopima sve češće prikazivati takvi filmovi, ali neki naučnici upozoravaju da 3D filmovi mogu da imaju i lošu stranu.

   

"Menjaža" sličica u Biblioteci

PANČEVO, 24. april 2010. (TV Pančevo) - Svake subote od 12 časova, na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke deca će moći da razmenjuju sličice fudbalera za predstojeće Svetsko prvenstvo.

   

Teleskopom do zvezda u Pančevu

PANČEVO, 22. april 2010. (TV Pančevo) - Povodom proslave Dana planete, astronomsko društvo „Milutin Milanković“ iz Pančeva organizovalo je posmatranje nebeskih tela kroz teleskop.

   

Veverice naselile Narodnu baštu

PANČEVO, 22. april 2010. (TV Pančevo) - Širom sveta danas se obeležava Dan planete Zemlje. U Pančevu je ovim povodom organizovano niz manifestacija. Centralni događaj bilo je puštanje veverica u Narodnoj bašti, a u centru grada Gorani su organizovali „Prolećni karneval“ kojim su obeležili 50 godina svog postojanja i rada.