Magazin

Smrt od gušenja hranom

KOLUMBUS, 09. mart 2010. (FoNet) - Svake nedelje po jedno dete u svetu se udavi hranom i umre. Američki pedijatri su uvreni da smrtni slučajevi zbog gušenja hranom mogu da budu sprečeni i zato traže obaveznu i redovnu upotrebu upozoravajućih nalepnica na rizičnoj hrani.

 

Umrla Herta Has, jedna od Titovih žena

BEOGRAD, 09. mart 2010. (FoNet) - Bivša žena Josipa Broza Tita, Herta Has, umrla je 5. marta u Beogradu u 96. godini i, po sopstvenoj želji, sahranjena je u krugu porodice.

   

Karanfili i kraće radno vreme za 8. mart

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Međunarodni Dan žena, 8. mart, u Srbiji se najviše prepoznavao po uličnim prodavcima sa cvetnim aranžamanima, drangulijama i sitnim „džidža bidžama“. Zaposlene žene u Pančevu dobile su poklone, i to uglavnom vaučere od sindikata, dok su direktori žene u kolektivima častili ranijim izlaskom sa posla.

   

Godišnji skup antropozofista

PANČEVO, 01. mart 2010. (TV Pančevo)- U Gradskoj biblioteci večeras je održan redovni skup antropozofista. Bila je to prilika da se rezimiraju napori stručnjaka u prethodnom periodu ali i da se, na osnovu iskustava, planiraju projekti u narednoj.

   

Izložba sitnih životinja i ptica

PANČEVO, 28. februar 2010. (TV Pančevo) - Prva ovogodišnja izložba sitnih životinja, golubova, kunića i živine održana je u Crvenom magacinu. Ovo je 76. po redu najbolji primerci su nagrađeni.

   

Zaštita dece na internetu

PANČEVO, 14. februar 2010. (TV Pančevo) - U Srbiji je 2009. proglašena godinom zaštite dece na internetu. Nadležni kažu da roditelji treba više da razgovaraju sa decom o upotrebi interneta. U planu su seminari i konferencije kojeimaju za cilj edukaciju roditelja i nastavnika o opasnostima koje prete deci na internetu.