Magazin

Svinjokoljski bal u Petefiju

PANČEVO, 14. februar 2010. (TV Pančevo) - U organizaciji Kulturno umetničkog društva "Petefi Šandor" juče je u prostorijama ovog društva održan, sada već tradicionalni, Svinjokoljski bal. Uprkos vremenskim neprilikama, gosti su došli u velikom broju.

 

Pomerena 2 crkvena praznika zbog posta

PANČEVO, 10. februar 2010. (TV Pančevo) - Zbog početka Uskršnjeg posta, Sveti arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve doneo je odluku o pomeranju obeležavanja dva crkvena praznika. Sveta tri jerarha se umesto u petak 12. februara obeležavaju u

   

Počela 12. Vinarijada u Dolovu

PANČEVO, 07. februar 2010. (TV Pančevo) - Dvanaesta vinarijada počela je u Dolovu u organizaciji Udruženja ljubitelja vina „Sveti Trifun“ i trajaće do 14. februara kada se u ovom selu održava završna svečanost. Ljubitelji kvalitetnog vina će se ovog februara takmičiti za pobedničko zvanje na Vinarijadi, a ove godine program Vinarijade bogatiji je od prethodnih.

   

Bebema treba odmah majka!

PANČEVO, 03. februar 2010. (TV Pančevo) - Kako da ponovo otkrijemo osnovne potrebe porodilja bila je tema o kojoj se govorilo na seminaru koji je održan u pančevačkoj bolnici. Interesovanje kako lakara tako i budućih roditelja bilo je izuzetno jer je predavanje držao gost iz Francuske dr med. Mišel Oden.

   

Održano takmičenje u japanskoj igri Sudoku

PANČEVO, 01. februar, 2010. (TV Pančevo) - Republičko takmičenje u igri Sudoku održano je u nedelju, 31. januara, u pančevačkoj gimnaziji "Uroš Predić". Najuspešniji u ovoj japanskoj logičkoj igri je Nikola Živanović iz Sombora.

   

Pravoslavci obeležavaju Bogojavljanje

BEOGRAD, 19. januar 2010. (FoNet) - Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva slave danas Bogojavljenje, jedan od 15 najvećih verskih praznika, krštenje Isusa Hrista, kojim je počela njegova misija hrišćanske propovedi.