Magazin

Trke magaraca u Sakulama

PANČEVO, 29. mart 2010. (TV Pančevo) - U organizaciji Udruženja stočara „Ovčar“ Mesne zajednice Sakule i opštine Opovo, u subotu, 20. marta, održan je „Ovčarski dan“ tradicionalna manifestacija po kojoj je ovo selo poznato.

 

Otkaz zbog smrada

KELN, 27. mart 2010. (FoNet) - Najnovija žrtva nemačke "discipline" i liberalizacije tržišta rada je jedan arhitekta iz Kelna, koji je dobio otkaz jer je, navodno, zaudarao na znoj.

   

Lazareva subota ili Vrbica

PANČEVO, 27. mart 2010. (TV Pančevo) - Vernici i Srpska pravoslavna crkva danas slave Lazarevu subotu ili Vrbicu, pripremajući se, u poslednjoj sedmici posta, za najveći hrišćanski praznik – Uskrs. Vrbica je dečji praznik, jer je Hristos, prema Jevanđelju, ulazeći u Jerusalim rekao – „Pustite decu meni, jer takvih je Carstvo nebesko“.

   

Proleće - vreme alergija

PANČEVO, 23. mart 2010. (TV Pančevo) - Sa lepšim, toplijim danima stižu i nevolje za ljude sklone alergijama. Prvi prolećni zraci najavljuju cvetanje drveća i biljki tako da oni, kojima smeta polen, treba da budu spremni. Alergije ne možemo sprečiti, ali možemo pokušati da smanjimo dejstvo supstanci na koje telo reaguje.

   

Trka magaraca u Sakulama

PANČEVO, 22. mart 2010. (TV Pančevo) - U organizaciji Udruženja stočara „Ovčar“ Mesne zajednice Sakule i opštine Opovo, u subotu, 20. marta, održan je „Ovčarski dan“ tradicionalna manifestacija po kojoj je ovo selo poznato.

   

Najzad proleće

PANČEVO, 20. mart 2010. (TV Pančevo) - Proleće je na severnoj Zemljinoj polulopti počelo danas u 18:32 h, po srednjoevropskom vremenu. Trajaće 92 dana, 17 sati i 56 minuta, do 21. juna. Današnji topli dan u Pančevu bio je prava najava ovog godišnjeg doba a reporteri TV Pančevo izašli su u Gradski park i razgovarali sa sugrađanima koji su željni toplih dana, požurili u šetnju.