Baner

Trka magaraca u Sakulama

PANČEVO, 22. mart 2010. (TV Pančevo) - U organizaciji Udruženja stočara „Ovčar“ Mesne zajednice Sakule i opštine Opovo, u subotu, 20. marta, održan je „Ovčarski dan“ tradicionalna manifestacija po kojoj je ovo selo poznato.

Najviše pažnje privukle su trke magaraca koje su održane u 3 konkurencije: do 11 godina, do 15 godina i seniorska trka.

Najbolji mladi jahač u trci do 11 godina je Starčevac Nenad Bogdanov. U konkurenciji do 15 godina pobedio je Dragan Galetin, dok je u glavnoj trci trijumfovao Branislav Caran iz Sakula.

- Magarica je Beba i ona jako voli da jede šećer i šargarepe. Pretprošle godine kada mi je tata kupio magarca, naučio sam da jašem. Vrlo je poslušna, prošle godine sam osvojio 2. mesto, a učestvovao sam 1. put. Mnogo sam zadovoljan uspehom, rekao je za TV Pančevo Nenad Bogdanov.

- Jašem od malena. Imao sam 6 godina kad sam počeo. Naučio sam lepo da jašem i magarci me slušaju. Čak i ovaj što sam ga dobio na poklon za 16. rođenadan, kaže Branislav Caran, pobednik glavne trke.

Nekoliko hiljada gledalaca je s velikom pažnjom pratilo trke magaraca, kao i pripreme jahača koji su želeli da se okušaju u jahanju. Padovi sa magaraca izazivali su smeh u publici koja je bodrila svoje favorite.

Sakule je i ove godine bilo domaćin 14. po redu trke magaraca i ovčarskog dana. U ovom delu Evrope trke magaraca održavaju se jedino u Sakulama pa je to razlog više što je interesovanje za ove trke veliko.