Baner

Svinjokoljski bal u Petefiju

PANČEVO, 14. februar 2010. (TV Pančevo) - U organizaciji Kulturno umetničkog društva "Petefi Šandor" juče je u prostorijama ovog društva održan, sada već tradicionalni, Svinjokoljski bal. Uprkos vremenskim neprilikama, gosti su došli u velikom broju.

Svinjokoljski bal je proslava koju KUD "Petefi Šandor" organizuje svake godine uoči Dana zaljubljenih, Svetog Valentina. Na ulazu u prostorije društva, goste su čekali domaćini uz kuvanu rakiju i prikladnu zakusku, a na meniju su bili proizvodi, koje članovi KUD-a "Petefi Šandor", prave na stari, tradicionalan način.

- Iako je loše vreme, došlo je mnogo gostiju, čak i 10 iz Beograda kao i vojni ataše mađarske Ambadsade. Baš smo se iznenadili. Puna je sala, a naročito su privlačni proizvodi, koje su naši članovi uradili sami, rekao je za Televiziju Pančevo Karl Ranc, predsednik društva "Petefi Šandor".

Goste je zabavljao bend "Dunavski kamenčići", koji je izveo mađarske narodne pesme i evergrin muziku. Nakon večere, priređena je i tombola, a članice ženskog ansambla su napravile srca koja su, nakon ponoći, podeljena damama.