Baner

Uranak u Deliblatskoj peščari

PANČEVO, 01. maj 2010. (TV Pančevo) - I ove godine, već tradicionalno, veliki broj Pančevaca se odlučio da Prvi maj proslavi u Deliblatskoj peščari. Uz roštilj, prijatelje i po lepom vremenu, Deliblatska preščara je danas bila mala da primi sve.

Velike gužve već na ulazu u Deliblatsku peščaru nagovestile su da će danas biti malo mesta za sve one koji su želeli da upravo ovde provedu 1. maj. Roštilj je i danas bio neizostavan, a neki od naših sugrađana pokazali su zavidno iskustvo i znanje u pripremanju roštilja.

- Za dobar roštilj je potreban dobar žar, dobro pripljeno meso, dobra salata, a obavezno je podamzati slaninom da bi bilo lepše, kaže jedna Pančevka.

- Tajna je u dobrom kuvaru, ali potrebna je dobra vatra, i obavezno je dobro društvo, kaže jedan od posetilaca Deliblatske peščare.

Opština Alibunar na čijoj se teritoriji nalazi Deliblatska peščara ove godine se potrudila da prvomajski uranak protekne organizovanije i uz program, tako da su po celom Devojačkom bunaru bili redari koji su se brinuli da sve prođe u redu.

- Ove godine smo uveli na samom ulazu u izletište zaustavili smo saobraćaj, i ovde je sada pešačka zona. Sada više nema takvih gužvi, a tu su policija, vatrogasne službe i Hitna pomoć, rekla je za TV Pančevo Ljudmila Ustić, iz JP „Turist“ iz Alibunara.

Svake godine, pa tako i ove članovi Konjičkog kluba Kremen bili su prisutni u Deliblatskoj peščari i svi zainteresovani su mogli da jašu konja, a kažu u Kremenu da se nadaju da će na taj način privući i nove članove.

- Ja obično dovedem konja srednje veličine da bi mogli i malo stariji da se popnu na konja i probaju da jašu, ali deca obavezno, kaže za TV Pančevo Željko Patriško, KK „Kremen“.

Prisutni su mogli danas da uživaju i u bogatom programu i igri nekoliko kulturno-umetničkih društava, a za one koji više vole vašarski deo promajskog uranka i toga je bilo na pretek.