Baner

"Menjaža" sličica u Biblioteci

PANČEVO, 24. april 2010. (TV Pančevo) - Svake subote od 12 časova, na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke deca će moći da razmenjuju sličice fudbalera za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Zaposleni na Dečijem odeljenju u Biblioteci na različite načine se trude da privuku decu. Pred predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu, svake subote od danas, na Odeljenju će biti organizovana razmena sličica fudbalera.

- Praksa je svuda u svetu da biblioteke vec odavno nisu samo mesta gde se iznajmljuju knjige, već i prostori gde se organizuju razna dešavanja. Mi sa dečijeg odeljenja, došli smo na ideju razmene sličica, s obzirom na to da se bliži Svetsko prvenstvo u fudbalu. Veliki broj dece, a i odraslih, skuplja sličice, a ne postoji organizovani prostor i termin za razmenu. Od danas, svake subote u 12 časova, organizovaćemo „menjažu“ sličica na našem odeljenju. Dobrodošli su svi koji skupljaju sličice ne samo za ovo fudbalsko prvenstvo, već i druge sličice i karikature, rekla je Gordana Gajić, šef Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke.

Pored mnogobrojne dece, koja su došla u Gradsku biblioteku da sa vršnjacima razmene sličice, na „menjažu“ su došli i odrasli. Prisutni su, kako kažu, oduševljeni ovom akcijom.

- Meni se mnogo dopada ova razmena jer dobijamo nove sličice, kaže jedan od najmlađih sugrađana.

- Meni puno znači i mnogo mi se dopada što se menjamo sa mnogo dece i ljudi, rekla je jedna od mnogobrojnih devojčica.

- Puno mi se dopada, uspela sam da sakupim sličice koje nisam imala a bilo mi je zanimljivo dok sam se menjala, zadovoljno je rekla još jedna mlada Pančevka.

- Nama se mnogo sviđa ovo i našli smo 18 sličica koje su nam nedostajale, rekao je još jedan od učesnika „menjaže“.

Ovo okupljanje postaće praksa. Svake naredne subote biće organizovana akcija menjanja sličica. Deca će pored sličica fudbalera moći da razmenjuju i sličice za druge albume.