Magazin

Porodica Đurin iz Brestovca proizvodi više desetina hiljada rasada

PANČEVO, 5. april 2017. (TV Pančevo) – Uskoro će se na povrtarskom tržištu naći rasad paprike, paradajza i ostalog povrća. U okolini Pančeva nema velikih proizvođača rasada. Porodica Đurin iz Banatskog Brestovca, jedna je od retkih, koja se bavi ovom proizvodnjom i koja proizvodi više desetina hiljada rasada.

 

Profesor Nenad Mirić dobitnik nagrade za životno delo

PANČEVO, 29. mart 2017. (TV Pančevo) – Nenad Mirić, dobitnik je nagrade za životno delo, koje je dobio nakon 15 godina rada kao pedagog u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“. Profesor fagota, kaže da su do sada njegovi učenici na državnim i međunarodnim takmičenjima osvojili više od 600 nagrada, od čega su 440 prva mesta.

   

Pančevka srećna dobitnica stana u Beogradu

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – U trećem izvlačenju nagrade u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", srećni dobitnici stana u Beogradu su Sofija Manojlović iz Pančeva i Goran Bogdanović iz Vlasotinca.

   

Još desetak dana za sadnju voća

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – Na pančevačkoj Zelenoj pijaci, osim dobre ponude voća i povrća, u ovo doba godine sugrađani mogu kupiti i razne vrste sadnica voća, ukrasnog voća ili cveća. Kako prodavci tvrde, cene nisu menjane poslednjih pet godina, a sve što je u ponudi odgovara našem području. Ko razmišlja o sadnji voća, ima još desetak dana da to uradi dok je još hladnije vreme.

   

Stiže povrće iz domaćih plastenika

PANČEVO, 18. mart 2017. (TV Pančevo) – Ponuda na pančevačkoj pijaci sve je bolja. Ranog povrća sve je više u ponudi jer je stigla i roba iz domaćih plastenika. To se odražava i na cene te robe. Tako se mladi luk iz domaćih plastenika može kupiti po 30, a rotkvice i zelena salata za 50 dinara. Što se tiče voća ove subote, na tezgama pored jagoda, kojih je sve više, mogu se naći i breskve i lubenice.

   

Sve bolja ponuda na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 11. mart 2017. (TV Pančevo) - Svakoga dana ponuda na pančevačkoj Zelenoj pijaci je sve bolja. Iz nedelje u nedelju, i pored toga što je vreme još uvek promenljivo, sve je više ranog povrća. Cene ovih proizvoda nisu se mnog promenile od početka sezone, razlog za to je što još uvek ima mnogo više robe iz uvoza nego iz domaćih plastenika. Šta će se pazariti, zavisi od cene, ali i od kvaliteta i poverenja, kažu naši sugrađani.