Magazin

Festival slovačke pesme u Vojlovici

 

PANČEVO, 24. septembar 2016. (TV Pančevo) – Povodom vojlovačke slave Kirvaj, prvi put je organizovan Festival slovačke pesme. Ideja je bila da se okupe svi poštovaoci i ljubitelji slovačke muzike i tradicije. Organizator festivala je Slovačko kulturno-prosvetno društvo „Đetvan.“

 

Manifestacija „Krompir kao najzastupljenija namirnica“ u Uzdinu

PANČEVO, 25. septembar 2016. (TV Pančevo) – Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina održale su uspešno dve manifestacije u jednom danu. Uz izložbu narodnih nošnji i ručnih radova, posebnu pažnju posvetile su krompiru, kao najzastupljenijoj namirnici. Na izložbi narodnih nošnji, učestvovalo je 20 udruženja žena, a jedno udruženje bilo je iz Rumunije.

   

„Banatski hleb“ u BNS-u

PANČEVO, 25. septembar 2016. (TV Pančevo) – "Novoseljanke" su položile još jedan značajan ispit. Organizovale su manifestaciju bolje od ikakvih muškaraca. I najavile da je još jedna manifestacija zaživela u Banatskom Novom Selu.

   

Prvi festival jabuke u Crepaji

PANČEVO, 23. septembar 2016. (TV Pančevo) – U Crepaji je održan prvi festival jabuke u organizaciji Udruženja žena ,,Vidovdan,,. U okviru ove manifestacije, na kojoj je učestvovalo blizu 20 udruženja žena, iz kovačičke i pančevačke opštine, Crepajci i gosti mogli su da vide više sadržaja.

   

Varira cena paprike

PANČEVO, 23. septembar 2016. (TV Pančevo) – Kupiti gotov ajavar u tegli ili kuvati domaći, pitanje je koje domaćice sebi postavljaju svakog septembra kada se sprema zimnica. Za kuvanje domaćeg ajvara potrebno je dosta truda, vremena i novca, ali je on neuporedivo ukusniji i kvalitetniji od bilo kog ajvara koji se može naći u prodavnici.

   

"Banatski hleb" drugi put u BNS-u

PANČEVO, 21. septembar 2016. (TV Pančevo) – Udruženje žena „Novoseljanka“ već nekoliko godina aktivno radi i deluje. U okviru aktivnosti žene organizuju jednu od najpoznatijih manifestacija na ovim prostorima posvećenu hlebu.