Magazin

Martin Pišpecki - prvi direktor Mikine škole

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Martin Pišpecki je bio prvi direktor u Mikinoj školi i na tom mestu proveo 20 godina. Pre toga predavao je fizičko vaspitanje i voleo je decu i rad sa njima. On smatra da je za rukovođenje obrazovnom ustanovom potrebno iskustvo od bar 20 godina u prosveti.

 

Sveti Trifun ili Sveti Valentin

PANČEVO, 14. februar 2017. (TV Pančevo) – Pravoslavna crkva danas slavi Svetog Trifuna, a katolička Svetog Valentina. Neki naši sugrađani obeležavaju oba svetitelja, a za u narodu poznat kao Dan zaljubljenih pripremili su i poklone za njima drage osobe.

   

Jan Mravik - najbolji nastavnik fizičkog vaspitanja u 2016. godini

PANČEVO, 11. februar 2017. (TV Pančevo) – Jana Mravika je Savez za školski sport proglasio za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja u 2016. godini. On već 40 godina radi u prosveti i kaže da su za njegov uspeh zaslužni i đaci, jer su zajedno osvojili medalje na opštinskim, okružnim i republičkmm takmičenjima.

   

Dobra ponuda na „starom“ buvljaku

PANČEVO, 5. februar 2017. (TV Pančevo) – Na pančevačkom „starom“ buvljaku i ove nedelje u ponudi je bilo svega. Međutim, kupaca, kažu trgovci, ni ovoga puta nije bilo mnogo, a kupci, sa druge strane, kažu da ni ponuda ni cene nisu kao nekada.

   

Održana 12. po redu Švarglijada

PANČEVO, 4. februar 2017. (TV Pančevo) - U selu Lokve u opštini Alibunar održana je 12. po redu Švarglijada. Ove godine najviše uspeha imali su prerađivači iz Novog Bečeja, Pančeva i Jermenovaca. Mesara ,,Burjan,, je osvojila drugo mesto za kvalitetnu proizvedenu švarglu, čime je nastavila uspešno predstavljanje na ovakvim manifestacijama.

   

Prve rotkvice i tikvice na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 4. februar 2017. (TV Pančevo) - Tokom januara, zbog izuzetno hladnih dana, bilo je malo prodavaca ali kupaca na Zelenoj pijaci. Toplo i sunčano vreme doprineli su da kupaca bude više, a i ponuda robe bila je mnogo bolja. Najviše se kupovalo voće, ali i krompir i šargarepa. Sugrađani su mogli da kupe i raznoraznu rinfuznu robu - od tucane paprike do suvog voća i pečurki.