Baner

Jan Mravik - najbolji nastavnik fizičkog vaspitanja u 2016. godini

PANČEVO, 11. februar 2017. (TV Pančevo) – Jana Mravika je Savez za školski sport proglasio za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja u 2016. godini. On već 40 godina radi u prosveti i kaže da su za njegov uspeh zaslužni i đaci, jer su zajedno osvojili medalje na opštinskim, okružnim i republičkmm takmičenjima.

Titulu najboljeg nastavnika Jan Mravik je poneo već drugi put. Zbog dobrih rezultata koje su đaci postigli u prošloj godini, Mravik kaže da mu nije teško da se maksimalno posveti deci i da kada je to potrebno da ih bodri da istraju u onome što su započeli.

Jan Mravik je rekao da je atletičarima nedostjalo dva boda da se plasiraju na Republičko takmičenje u Vranju. On je objasnio da se sve sportske uspehe postigao zahvaljijući dobroj saradnji sa đacima. Za 40 godina, koliko dugo je u prosveti, posvećen rad njegovih đaka ga je dodatno podsticao da bude sve bolji u svom poslu, kao i da zajedno budu uspešni u svim sportovima.

Sa setom se priseća 1993. godine, kada je prvi put proglašen za najboljeg nastavnika.

U prilog priči Jana Mravika, da je Mikina škola dala veliki broj odlličnih sportista, je i činjenica da su ovu školu pohađali naši proslavljeni sportisti Anja Crevar, Sanja Radosvljević, Nađa Higl i mnogi drugi.