Magazin

Vojkanu Milutinoviću velika priznanja za pčelarstvo

PANČEVO, 23. april 2017. (TV Pančevo) – Pčelar Vojkan Milutinović iz Pančeva dobio je pregršt medalja na ocenjivanju kvaliteta pčelarskih proizvoda povodom 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Povelja Novosadskog sajma, pet zlatnih i tri srebrne medalje dodeljene su Gazdinstvu Milutinović za kvalitet meda i meda s dodacima.

 

U Glogonju uspeva voće

PANČEVO, 14. april 2017. (TV Pančevo) – Da osim ratarskih kultura, kupusa i krompira, u Glogonju uspeva i voće, potvrđuje Oktavijan Stojku, koji je prošle godine počeo da gaji maline i zadovoljan je prvim rezultatima. Ove godine zasadio je i borovnicu u svom voćnjaku, a od prvih rezultata zavisi hoće li širiti proizvodnju.

   

Farbanje jaja u Glogonju

PANČEVO, 14. april 2017. (TV Pančevo) – Suzana Stamenković iz Glogonja,kao i većina hrišćana, je na veliki petak farbala jaja. Osim klasičnih farbi ona je koristila još neke tehnike kako bi sve na Uskrs izgledalo što lepše.

   

Cene jaja i ribe nepromenjene pred Uskrs

PANČEVO, 14. april 2017. (TV Pančevo) - Na Veliki Petak, Pančevce smo uspeli da nađemo ispred trgovina i na Zelenoj pijaci. Obavljaju se poslednje pripreme i nabavke pred Uskrs. Kupuje se riba jer će se na trpezama naći posna jela, a još uvek se kupuje farbe za jaja, kao i sitnice za dekoraciju. Cene jaja i ribe pred praznike nisu povišene, a ponuda je bila dobra.

   

Bogata turistička ponuda za uskršnje praznike

PANČEVO, 11. april 2017. (TV Pančevo) – Uskršnji praznici su prilika da produženi vikend iskoristite za posetu nekom evropskom gradu ili, što da ne, čak za krstarenje, ukoliko imate vremena i dovoljno dubok džep. I ove godine su se agencije potrudile da daju povoljne ponude za naše uslove. Oni koji žele da Ukrs provedu van Pančeva, već su se odlučili za destinaciju.

   

Preventiva kao lek za rak testisa

PANČEVO, 6. april 2017. (TV Pančevo) – Rak testisa je veoma retka bolest koja pogađa mlađe muškarce, ali je važno je da se na vreme jave urologu. U toku prošle godine desetoro pacijenta na Urološkom odeljenju Opšte bolnice suočilo se sa ovom dijagnozom , nažalost dvoje izgubilo bitku sa ovom bolešću.