Magazin

Koktel bend na drugoj večeri Slaninijade

PANČEVO, 16. februar 2018. (TV Pančevo) – Na 31. Slaninijadi sinoć je posetioce uveseljavao Koktel bend.

 

Vinarijada u Dolovu, Ulica vina u Pančevu

PANČEVO, 29. januar 2018. (TV Pančevo) – Ove godine biće održana 20. jubilarna dolovačka Vinarijada. Jubilarna Vinarijada biće predstavljena Pančevcima 3. februara, a glavna manifestacija biće održana od 10. do 14. februara u Dolovu. Organizatori, članovi Udruženja vinara i vinogradara "Sveti Trifun", kažu da je sve spremno za ovogodišnju Vinarijadu.

   

Domaće testenine i mlinci na pijaci

PANČEVO, 20. januar 2017. (TV Pančevo) – Osim voća i povrća, na tezgama Zelene pijace mogu se pronaći i proizvodi od testa, rezanci za supu, flekice, tarana i mlinci. Mlinci su pomalo zaboravljen proizvod od testa koji kako kažu prodavci najbolje ide uz neko pečenje, a najpoznatiji recept je mlinci i ćuretina.

   

23 godine "Naxi" radija

PANČEVO, 2. decembar 2017. (TV Pančevo) – Naxi radio proslavio je 23 godine postojanja uz poznate zvanice. Goste su zabavljali "Bla bla bend" i "Kiki Lesadnrić i piloti".

   

Šaran "drži" cenu

PANČEVO, 21. novembar 2017. (TV Pančevo) – U drugoj polovini jeseni i tokom zime, u vreme slava i posta, sugrađani češće kupuju ribu. Najčešće se kupuju babuška, bela riba, šaran, štuka i smuđ. Kako prodavci kažu, cene su na približnom nivou kao i ranijih godina, osim šarana, jer ga nema dovoljno u ribnjacima.

   

Vreme za sadnice i ukrasne biljke

PANČEVO, 18. novembar 2017. (TV Pančevo) – Na pančevačkoj Zelenoj pijaci, osim dobre ponude voća i povrća, u ovo doba godine sugrađani mogu kupiti i razne vrste sadnica voća i ukrasnog voća i četinara. Kako prodavci tvrde, cene nisu menjane poslednjih pet godina, a sve što je u ponudi odgovara našem području. Ko razmišlja o sadnji voća ili nekih četinara sada je pravo vreme da to uradi jer preko zime sadnice se lakše promaju i traže manje nege.