Magazin

Najlepša bašta porodice Antić

PANČEVO, 29. jul 2017. (TV Pančevo) – U akciji „Zelenila“ za najlepšu baštu proglašena je bašta porodice Antić iz Skrobare. Dragi Antić prostor iza porodične kuće uređuje godinama, a njegova bašta primećena je još 2012. kada je na istom konkursu osvojio drugo mesto. Ove godine njegov rad zaslužio je najviše priznanje.

 

"Kod Vajferta" svakog petka

PANČEVO, 26. jul 2017. (TV Pančevo) – Od 14. jula opet radi “Kod Vajferta”. Naime, reč je o kulturno-zabavnoj emisiji Regionalne RTV Pančevo koja se svakog petka emituje iz Bašte Stare Vajfertove pivare. Smenjuju se gosti iz različitih oblasti, a domaćini su stara i nova lica naše Televizije.

   

Oprezno sa energetskim pićima

PANČEVO, 21. jul 2017. (TV Pančevo) - Energetska pića postala su deo svakodnevice mladih. Odavno ih ne konzumiraju samo na žurkama, u klubovima i diskotekama, već i na školskom odmoru uz užinu. Za masovnu upotrebu u velikoj meri su odgovorne reklame, a deca i tinejdžeri vole "adrenalinski naboj", koji osete kada popiju energetski napitak. Doktorka Radmila Jovanović savetuje da se izbegava veći unos energetskih napitaka posebno u kombinaciji sa alkoholom.

   

Konjički sport ne poznaje granice

PANČEVO, 19. jul 2017. (TV Pančevo) - Onog trenutka kada stopalima zakoračite kroz kapiju pančevačkog hipodroma, postajete deo potpuno drugačijeg sveta, magične oaze u kojoj vam priču pričaju konji i životinje koje tu žive ali i ljudi koji su srce i dušu posvetili ovim mestu. Prednosti bavljenja ovim sportom su velike, a o tome nam je više govorila Višnja Andrić, jedna od trenera konjičkog kluba "Kremen".

   

Pravoslavni vernici proslavljaju letnjeg Svetog Jovana

PANČEVO, 7. jul 2017. (TV Pančevo) – Pravoslavni vernici proslavljaju letnjeg Svetog Jovana, praznik rođenja Jovana Krstitelja, u narodu poznat kao Ivanjdan. Ovaj praznik slavio se još u starom Egiptu, među Keltima i Slovenima. Kod nas je običaj da se kupuju venčići od žutog jovanjskog cveća, koji se stavljaju na ulaz u dom. Da bi venci bili lepi i raskošni, neophodno je tokom cele godine gajiti cveće za Ivanjdan.

   

Ni sunce nije uticalo na posetu starom buvljaku

PANČEVO, 2. jul 2017. (TV Pančevo) – I ove nedelje na starom buvljaku se moglo pronaći sve ono što su Pančevci kao i putnici namernici došli da kupe. Za svačiji džep, uz malo cenkanja mogli ste da priuštite baš ono zbog čega ste došli na buvljak.