Baner

Najlepša bašta porodice Antić

PANČEVO, 29. jul 2017. (TV Pančevo) – U akciji „Zelenila“ za najlepšu baštu proglašena je bašta porodice Antić iz Skrobare. Dragi Antić prostor iza porodične kuće uređuje godinama, a njegova bašta primećena je još 2012. kada je na istom konkursu osvojio drugo mesto. Ove godine njegov rad zaslužio je najviše priznanje.

U Skrobari nadomak Pančeva nalazi se, prema izboru „Zelenila“, najlepša bašta, delo porodice Antić. Iza njihove porodične kuće nalazi se mesto za opuštanje, odmor, ali i okupljanje porodice i prijatelja uz kafu u letnjikovcu, pravljenje roštilja , pečenje pice ili jednostavno uživanje uz pogled na sređeno dvorište, potok i vodenicu. Porodica Antić je sve ovo napravila u slobodno vreme, počevši od 2002. godine, a „Zelenilo“ je to prepoznalo na konkursu i dodelilo im prvo mesto.

U bašti porodice Antić ništa nije bilo skupo, već je sve napravljeno od običnih materijala, ali dobro osmišljeno, kreativno i maštovito. 2012. godine bašta ove porodice zauzela je drugo mesto. Od tada Dragi Antić je napravio kameni roštilj, koji pritom sadrži i tanjiraču za pečenje i pećnicu u kojoj se može ispeći domaći hleb ili pica.

U bašti nema raznolikog šarenog cveća, ali je sve napravljeno skladno, za uživanje i lepo „za oko“. Pažnju nam je privuklo jedno drvo, za koje Dragi Antić ne zna kako se tačno zove, već ga, kao i svi, zove „dedica“.

Vodenicu je Dragi Antić pravio sa svojim tastom. Po završenom poslu sami su se iznenadili koliko dobro izgleda.

Dragi Antić nam otkriva koje je najveće zadovoljstvo koje mu pruža njegova bašta.

Bašta porodice Antić je dokaz kako uz malo novca i slobodnog vremena, ali uz mnogo truda i maštovitosti čovek može sebi da stvori svoj mali mir i lični kutak namenjen isključivo uživanju.