Društvo

 

Crkva u Uzdinu - spomenik kulture od izuzetnog značaja

PANČEVO, 27. avgust 2018. (TV Pančevo) – Opština Kovačica ima osam sela, a u jednom od njih nalazi se najveći rumunski hram u Vojvodini. U pitanju je Uzdin, koji Sveti hram posvećen Svetom Georgiju krasi još od početka 19. veka.

 

Zahlađenje utiče i na hronične bolesnike

PANČEVO, 27. avgust 2018. (TV Pančevo) – Još jedno naglo zahlađenje i temperatura od samo 15 stepeni i kod zdravih osoba može da prouzrokuje tegobe među kojima su najčešće glavobolja, nesanica, skok krvnog pritiska i druge tegobe. Uvek kada su nagle promene vremena u Službi Hitne pomoći bude dosta posla, jer promene utiču i na hronične bolesnike.

   

"Grejanje" izlazi u susret redovnim platišama

PANČEVO, 27. avgust 2018. (TV Pančevo) – U Javno komunalnom preduzeću „Grejanje“ najavljuju da će početkom grejne sezone ponovo početi da radi druga smena u šalter sali. Zdenka Jokić, vd direktora “Grejanja” kaže da je naplata u ovom preduzeću visoka i da žele da izađu u susret svim redovnim platišama.

   

Testiranje za upis u školu veći stres za roditelje nego za prvaka

PANČEVO, 25. avgust 2018. (TV Pančevo) – Pri testiranju prvaka za polazak u prvi razred obraća se pažnja na intelektualnu, emocionalnu i socijalnu spremnost deteta. Pred polazak u školu vrlo je važno znati da svako dete ima svoj tempo učenja, kao i da ga ne treba forsirati, jer se time mogu postići samo kontraproduktivni rezultati.

   

Ministri pravde Srbije i BiH posetili novoizgrađeni KPZ u Pančevu

PANČEVO, 24. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ministarka pravde Nela Kuburović, zajedno sa ministrom pravde BiH Josipom Grubešom, posetilaje danas novoizgrađeni Kazneno- popravni zavod (KPZ) u Pančevu, koji će početi sa radom do kraja godine.

   

Preminuo Tihomir Bata Knežević

PANČEVO, 24. avgust 2018. (TV Pančevo) – Javni tužilac u Vršcu, Tihomir Bata Knežević preminuo je iznenada u Herceg Novom, gde je bio na godišnjem odmoru.