Društvo

 

U Pančevu počinje sa radom Svetovalište za brak i porodicu

PANČEVO, 12. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu od ponedeljka u Centru za socijalni rad počinje sa radom Savetovalište za brak i porodicu. Projekat ima za cilj da doprinese boljem funkcionisanju porodica.

 

Voda na kupalištima na Beloj Steni i u Ivanovu neispravna

PANČEVO, 11. septembar 2018. (TV Pančevo) – Zavod za javno zdravlje Pančevo vrši ispitivanje kvaliteta površinskih voda na Tamišu, Dunavu, Ponjavici, zatim na jezeru u Kačarevu, kao i u Ivanovu. Na osnovu poslednjeg uzorkovanja površinskih voda,koje obavio Zavod za javno zdravlje, zaključeno je da je za kupanje nije voda ispravna na Beloj Steni i Ivanovu rekla je doktorka Dubravka Nikolovski iz pančevačkog Zavoda za javno zdravlje.

   

Tehnološka revolucija presudna u izboru radijske publike

PANČEVO, 11. septembar 2018. (TV Pančevo) – Tehnološka revolucija ima značajan uticaj ne samo na izbor radijske publike, nego i na prenos i razmenu sadržaja. Kakva je sudbina u digitalnoj eri radija, RTV razgovarala je sa Majom Rakovic, predsednicom Udruženja radio – stanica Srbije.

   

Uz vetropark "Alibunar" Srbija energetski nezavisna

PANČEVO, 11. septembar 2018. (TV Pančevo) – Belgijska kompanija "Elicio" završila je izgradnju vetroparka Alibunar koji se satoji od 21 turbine ukupne snage 42 MW. U projekat redan 80 miliona evra kompanija "Elicio" investirala je 80 miliona evra, dok je kreditom Svetske banke i komercijalnih banaka obezbeđeno 60 miliona evra. Vetropark svečano je otvorio Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije.

   

NIS: Tehnička škola „23.maj“ dobila savremenu ekološku laboratoriju

PANČEVO, 10. septembar 2018. (TV Pančevo) – U prisustvu predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalne samouprave i uglednih zvanica iz oblasti obrazovanja, danas je u „Tehničkoj školi“ otvorena ekološka laboratorija, opremljena zahvaljujući kompaniji NIS.

   

Košutić smenjen sa mesta direktora ED Pančevo

PANČEVO, 10. septembar 2018. (TV Pančevo) – Kako RTV Pančevo nezvanično saznaje, Miomir Košutić smenjen je sa mesta direktora Elektrodistribucije Pančevo, podružnice EPS-a. Smenom Košutića, prekinute su višemesečne spekulacije o neophodnim kadrovskim promenama u ED Pančevo.