Društvo

 

Na stručnoj praksi 28 polaznika

PANČEVO, 7. septembar 2018. (TV Pančevo) – Grad Pančevo je za ovu godinu izdvojio 30 miliona i 600 hiljada dinara za lokalni Akcioni plan zapošljavanja u kome je 12 mera, u okviru koga će od ponedeljka, 10. septembra, početi stručna praksa. Pored ove mere, počeli su i javni radovi za osobe koje teže dolaze do posla, dok je studentska letnja praksa uspešno završena, kaže Milenko Čučković, član Gradskog veća, zadužen za socijalnu politiku, rad i zapošljavanje.

 

Komisije za borbu protiv narkomanije u svim južnobanatskim školama

PANČEVO, 6. septembar 2018. (TV Pančevo) – Na predlog Vlade Republike Srbije doneta je odluka o formiranju komisije za borbu protiv narkomanije u školama. U Južnobanatskom okrugu već su formirane komisije koje će uskoro početi sa radom u svim školama.

   

Lekari apeluju: Ne vadite sami krpelje!

PANČEVO, 5. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Predškolskom dispanzeru Doma zdravlja tokom leta često su roditelji dovodili decu zbog uboda insekata. Pored komaraca i osa najviše problema zadavali su ujedi krpelja. Doktorka Jugoslava Stanojević i ovom prilikom apeluje na roditelje da krpelja ne pokušavaju da otklone sami bilo kojim metodama.

   

Akcija dobrovoljnog davanja krvu u prostorijama Crvenog krsta

PANČEVO, 5. septembar 2018. (TV Pančevo) – Dobrovoljni davaoci krvi od ove srede krv mogu da daju u prostorijama Crvenog krsta u Ulici Žarka Zremenjina broj 15, jer od 1. septembra je pančevačka Transfuzija banka krvi i više ne oganizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi. U današnjoj akciji krv je dao 61 naš sugrađanin.

   

Otvoreni bazen radi do 20. septembra

PANČEVO, 4. septembar 2018. (TV Pančevo) – Otvoreni bazen u Pančevu radiće ove godine do 20. septembra najavljuje direktor JKP „Mladost“ Predrag Stojadinov. Razlog za nešto duži rad je lepo vreme koje najavljuju metrelozi u septembaru i radovi koju su aktuelni na zatvorenom bazenu.

   

Vakcinom protiv zaraznih bolesti

PANČEVO, 4. septembar 2018. (TV Pančevo) – Vakcinacija je najdelotvorniji, najbrži način da se postigne zaštita od određenih zaraznih bolesti. Kada su naši najmlađi u pitanju pravo svakog deteta je da bude vakcinisano i raste zdravo. Zahvaljući vakcinaciji koja se redovno sprovodi smanjuje se rizik od širenja zaraznih bolesti.