Na stručnoj praksi 28 polaznika

PANČEVO, 7. septembar 2018. (TV Pančevo) – Grad Pančevo je za ovu godinu izdvojio 30 miliona i 600 hiljada dinara za lokalni Akcioni plan zapošljavanja u kome je 12 mera, u okviru koga će od ponedeljka, 10. septembra, početi stručna praksa. Pored ove mere, počeli su i javni radovi za osobe koje teže dolaze do posla, dok je studentska letnja praksa uspešno završena, kaže Milenko Čučković, član Gradskog veća, zadužen za socijalnu politiku, rad i zapošljavanje.

Stručna praksa je mera u okviru koje će 28 polaznika u 22 privredna subjekta dolaziti na usavršavanje. Za ovu meru Grad je izdvojio 6 miliona dinara. Mera je namenjena ljudima koji su na evidenciji Nacinalne službe za zapošljavanje u Pančevu.

Prem Čučkovićevim rečima pre desetak dana počela je još jedna mera zapošljavanja, javni radovi za teže zapošljive kategorije stanovništva, dok je studenstka letnja praksa za 45 polaznika završena.

Grad Pančevo je izdvojio i 4 miliona dinara za subvencionisanje samozapošljavanja, gde će tek bti birani projekti koji će biti finansirani, a u okviru ove mere Grad će pomoći i u vođenju poslovnih knjiga. Prema Čučkovićevim rečima, 350 osoba je obuhvaćeno ove godine lokanim Akcionim planom zapošljavanja.