Vakcinom protiv zaraznih bolesti

PANČEVO, 4. septembar 2018. (TV Pančevo) – Vakcinacija je najdelotvorniji, najbrži način da se postigne zaštita od određenih zaraznih bolesti. Kada su naši najmlađi u pitanju pravo svakog deteta je da bude vakcinisano i raste zdravo. Zahvaljući vakcinaciji koja se redovno sprovodi smanjuje se rizik od širenja zaraznih bolesti.

Pravo svakog deteta je da bude vakcinisano i raste zdravo. Zahvaljući vakcinaciji , mnoge bolesti su iskorenjene Vakcinacija se redovno sprovodi u Domu zdravlja i odziv je zadovoljavajući, jer obezbeđuje kolektivni imuntet koji nas sve zajedno štiti od zaraznih bolesti koje su iskorenjene zahvaljući vakcinacjiji direktor Doma zdravlja doktor Stojan Višekruna istakao je kolko je značajno poštavati kalendar vakcinacije.

Ja mislim da postoji antivakcinalni lobi jedna od zanimljivih stvari bila je ta da jedna od zanimljivih stvari bila je ta da jedna od glavnih predvodnika je vakcinisala svoju decu a pričala jeprotiv toga.Sa drge strane velika odgovornost roditelja da nešto preuzmu na sebe da se dete ne vakciniše. Apsolutno se zalažem što kaže struka .

&feature=youtu.be

Obuhvat Doma zdravlja Pančevo je zadovoljavajući, preko 95% vakcinisanih. Jedina vakcina koja je bila sporna je MMR, gde je obuhvat za 2017. bio 86%. Ali kako je došlo i do pojave samih boginja, odziv je bolji, roditelji se sve više javljajui vakcinišu decu . Što se tiče zdravstvenih ustanova stalno se rade revizije kartotetke i dalje se pozivaju deca koja nisu vakcinisana, pa i to doprinosi vakcinaciji.