Dunjin prvi dan u školi

PANČEVO, 3. septembar 2018. (TV Pančevo) – Za Dunju Dragaš 3. septembar je poseban dan jer je tada krenula u prvi razred Osnovne škole "Đura Jakšić". Novi drugari, ali i oni stari bili su ushićeni što će naučiti nešto novo i što i oni napokon imaju učiteljicu. Prvi dan bio je rezervisan za upoznavanje, a već od sutra počinju da uče slova, brojeve i još mnogo toga.

Uzbuđenje se videlo na licu sedmogodišnje Dunje Dragaš, koja je danas pošla u prvi razred. Tata i mama daju još pokoji savet i vreme je da krene u nove izazove. A ispred zgrade, drugarice Aleksandara i Milica takođe kreću u školu, i nadaju se da će sve ići u isti razred.

Pred školom mnogo dece i roditelja, svi čekaju prvi razred. Niko ne zna ko je učiteljica i ko su novi drugari. Čekaju ushićeno da uđu u školu, da je vide, osete, upoznaju. Čuje se zvono za početak, Dunja sa drugarima ulazi u "Đurinu" školu. Na početku predstava koju su pripremila deca iz viših razreda kako bi što lepšte dočekali prvake. Direktor škole Rade Barjaktarović poželeo im je dobrodošlicu.

Posle pesme i igre došlo je vreme da se upozna učiteljica. Za prvo jedan, Dunjin razred to je Violeta Vasić. Ona ih uvodi u učionicu i počinje upoznavanje. Svako kaže svoje ime da drugari dobro zapamte. Dunja pred svima govori da želi da se bavi fudbalom kad još malo poraste. Učiteljica Violeta Vasić im obećava da će u školi provesti dosta lepog vremena.

Dunji se dopada škola i drugari i jedva čeka da počne sa učenjem.

I Aleksandra i Milica su u istom razredu.

Drugog dana već kreće učenje, a toliko toga je pred Dunjom i njenim drugarima. Najlepše je đačko doba.