Gradonačelnik poželeo svim prvacima srećan polazak u školu

PANČEVO, 3. septembar 2018. (TV Pančevo) – 3 septembra zvono je oglasilo polazak u školu. Za đake prvake to je poseban dan , jedno novo razdoblje u njihovoim životu kada prvi put sedaju u đačke klupe. Gradonačelnik Saša Pavlov poželeo je svim prvacima srećan polazak u školi i obišao učenike prvog razreda u OŠ Branko Radičević i poželeo im da steknu što više znaja i drugova koji ostaju za ceo život.

Polazak u prvi razred jedan je od najvažnijih događaja u životu za svako dete kao i njegove roditelje i predstavlja nove obaveze za decu njihove mame i tate. Gradonačelnik Saša Pavlov i gradska većnica za prosvetu Tatjana Božić obišli su prvake u OŠ Branko Radičević gde je upisano 82 prvaka u tri odeljena.

-Ovo razdoblje vaših života je najlepše i ja vam želim da uživate ali da jurite znanje a ne ono vas , jera kao ono juri vas ne mora da znači da će petice uvek biti u dnevniku a ako vi jurite znanje sigurno će svaki put da bude petica. Ma da nije najvažnije da svaki put bude petica .

-Očekujem dosta zabave da upoznam nove drugare i dosta lepih stvari. Nabavila sam torbu ljubičasta je i ima nosoroga i puno šljokica,.

U školi Branko Radičević ove godine upisana su tri odeljenja učenika prvog razreda.Učeteljice su sačekale svoje nove đake i uvele ih u učionice.

- Želimo da prvog dana se prvog dana upoznamo da pokažu šta su možda naučili , pesmu recitaciju.

-Imaju nastavu dva časa prvih nedelju dana i kasnije nastavu produžavamo na tri časa.

Mnogi roditelji smatraju da njihova deca treba da krenu u školu potpuno spremna, da znaju da pišu, čitaju, računaju. Sve to će naučiti u školi, kažu stručnjaci. Potrebno je da imaju pozitivan stav prema dolasku u školu. Sve ostalo savladaju sa vremenom.