Voda na kupalištima na Beloj Steni i u Ivanovu neispravna

PANČEVO, 11. septembar 2018. (TV Pančevo) – Zavod za javno zdravlje Pančevo vrši ispitivanje kvaliteta površinskih voda na Tamišu, Dunavu, Ponjavici, zatim na jezeru u Kačarevu, kao i u Ivanovu. Na osnovu poslednjeg uzorkovanja površinskih voda,koje obavio Zavod za javno zdravlje, zaključeno je da je za kupanje nije voda ispravna na Beloj Steni i Ivanovu rekla je doktorka Dubravka Nikolovski iz pančevačkog Zavoda za javno zdravlje.

Tokom septembra još traje sezona kupanja i meterolozi najavljuju još lepih i toplih dana sa temperaturama oko 3o stepeni. Prema poslednjoj analizi uzoraka kvaliteta vode za kupanje koje obavlja Zavod za javno zdravlje, većina voda ispravna je za kupanje i rekreaciju, osim Dunava na Beloj steni i u Ivanovu.

Nisu bile vode ispravne za kupanje na Beloj Steni kao ni u Ivanovu , dok su vode u Tamišu, Jabuci i Glogonju bile treće ketegorije a voda u Kačarevu po tradiciji druga kategorija.Veoma je značajan i uređen prostor na kupalištu , da ima tuševa.Problem koji imamo na Beloj steni neuređeno kupalište bez vode, tuševa izlivaju se fekalije, iako je Dunav moćna i velika reka ne može sve da otkloni.

Bilo gde da se kupaju ljudi, u rekama, jezerima ili bazenima, treba da se tuširaju higijenskim ispravnom vodom. Ipak ima i onih sugrađana koji veruju da iako se kupaju na neuređenim kupalištima nemogu se razboleti.

Osobe koje su osetljivije mala deca i straije osobe i koje tokom kupanja mogu da progutaju malo vode mogu da imaju i neka kožna obolenja, takođe česte upale oka i uha.

Zavod za Javno zdravlje takođe vrši kontrolu kvaliteta vode i na pančevačkom gradskom bazenu i voda je ispravna za kupanje.To je možda i prilka da iskorstimo još ovo malo leta što nam je ostalo i uživamo u kupanju .