Najsavremenije sanitetsko vozilo u Hitnoj pomoći

PANČEVO, 24. avgust 2018. (TV Pančevo) - Koliko je bilo potrebno novo sanitetsko vozilo koje je pre mesec dana stiglo u Službu hitne pomoći, govori podatak da godišnje svako sanitetsko vozilo pređe skoro 700 hiljada kilometara. Vrednost novog saniteta je 5,5 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta.

Novo najsavremenije sanitetsko vozilo već uveliko prevozi pacijente u gradu i naseljenim mestima. Sanitet je opremljen najsavremenijom opremom koja omogućava pružanje pomoći pacijentu i tokom transporta do Bolnice.

- Ovo vozilo je najopremljenije, trudili smo se moji saradnici i ja da bude u fulu. Vrednost je oko 5,5 miliona dinara, što je finansirala lokalna samouprava. Vozilo je opremljeno najboljim nosilima, imamo vebaso grejanje kada je zima a kola budu u koloni, nezavisno se greje zadnji deo, gde je pacijent. Mogu da kažem da oko 600-700 hiljada kilometara saniteti pređu godišnje. Tako da se brzo troše i motori i vozila - objašnjava dr Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlja.

Obnavljanje voznog parka je neophodno zbog svakodnevnog korišćenja. Rukovodstvo Doma zdravlja očekuje da će uz pomoć lokalne samouprave uspeti da nabavi još jedan nov sanitet.

- Potrebe za vozilima stalno postoje tako da smo mi konkurisali na tenderu za novo vozilo i uz pomoć Gradske uprave uspećemo da nabavimo još jedno vozilo i onda ona starija vozila služe za one situacije koje nisu toliko hitne - navodi dr Višekruna.

Sanitetska vozila koja su dotrajala biće popravljena i koristiće se za prevoz pacijenata za dijalizu, u banje. Ne treba zaboraviti da pančevačka Hitna pomoć obavlja veliki broj tarnsporta. Sve pacijente iz celog Južnog Banata koji stignu u Opštu bolnicu i potrebno ih je prevesti u druge zdravstvene centre, to obavljaja Služba pančevačke hitne pomoći.