Koliko je novca potrebno za prvi septembar?

PANČEVO, 21. avgust 2018. (TV Pančevo) – Do početka školske godine ostalo je manje od deset dana pa su mnogi roditelji sa svojom decom u potrazi za školskom opremom, kao i knjigama. Pored novih udžbenika roditelji u Pančevačkim knjižarama mogu kupiti i polovne knjige i tako uštedeti novac.

Školski pribor, pogotovo za đake nižih razreda može biti veoma skup. Pored svezaka i pribora za pisanje potrebno je kupiti i pribor za likovno, fizičko i muzičko. Za više razrede potreban je i geografski atlas.

Flomasteri se kreću od 155 dinara na više, a bojice od 145 dinara. Voštane boje su 80 dinara. Rančevi, sveske, flomasteri, tempere, blokovi za crtanje, pernice, lenjiri samo su deo bogatog materijala koji je neophodan za početak škole. Nešto je niža cena olovaka, gumica, kao i rezača.

Pred početak potrebno je kupiti i knjige čija cena zavisi od razreda koji dete pohađa. Iz knjižare poručuju da su cene knjiga za niže razrede jeftinije u odnosu na više, ali da je pribor za najmlađe najskuplji.

Ukoliko roditelji žele da uštede nešto novca, u knjižari Nevena mogu kupiti ili zameniti polovne knjige.

&feature=youtu.be

Zbog visokih cena udžbenika dosta roditelja kupuje i polovne knjige. Iz "Nevene" poručuju da su i one dobro očuvane i da je neophodno kupiti samo radne sveske.