Vesti

 

Akcija davanja krvi u Gimnaziji, pridružili se i bivši učenici

PANČEVO, 21. septembar 2018. (TV Pančevo) – Zavod za transfuziju krvi iz Novog Sada u saradnji sa Crvenim krstom Pančevo organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi za učenike Gimnazije "Uroš Predić". Odziv gimnazijalaca bio je dobar, a motiv im je bio, kako su istakli, da budu humani i pomognu nekom.

 

Šumski put kod Glogonja za lakši rad i bogatiju turističku ponudu

PANČEVO, 21. septembar 2018. (TV Pančevo) – Na području Mesne zajednice Glogonj, Javno preduzeće "Vojvodinašume" je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu izgradilo šumski put u dužini od 2 kilometra i 600 metara. Put neće biti značajan samo za ovo preduzeće već i za stanovnike Glogonja, jer će moći da unaprede lovni i ribolovni turizam, a olakšaće i rad povrtarima.

   

Vučić: Nema sile koja me može naterati da priznam Kosovo

PANČEVO, 21. septembar 2018. (TV Pančevo) – Beograd će za četiri godine, do kraja 2022. godine, dobiti novi objekat Dečje klinike, "Tiršovu 2", u čiju izgradnju i opremu će biti uloženo 54 miliona evra, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Hoćemo bolje uslove za naše majke, za trudnice, porodilje, hoćemo bolje uslove za sve ljude, pre svega za decu i da se to oseti na svakom koraku, poručio je Vučić.

   

Vučić: Tiršova 2 biće gotova do kraja 2022.

PANČEVO, 21. septembar 2018. (TV Pančevo) – Uložili smo sedam i po miliona evra u kliniku Tiršova i potrebno je da se uloži još milion i po, a najveći deo novca do sada je potrošen na nabavku novih aparata i instrumenta, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da su donete "neke odluke" oko eventualnog izmeštanja Infektivne i Onkološke klinike bliže autoputu.

   

Vučić u obilasku klinike u Tiršovoj

PANČEVO, 20. septembar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će radove na unutrašnjoj rekonstrukciji i opremanju prostorija Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj u petak, 21. septembra.

   

Prezentacija projekta "Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa"

PANČEVO, 20. septembar 2018. (TV Pančevo) – Srpsko arheološko društvo pokrenulo je projekat "Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa", čiji je cilj da kroz saradnju sa stručnim službama lokalnih samouprava, narodnim muzejima, školama ukažu na značaj očuvanja arehološkog nasleđa. Predavanje na ovu temu održano je i u Pančevu.

   

Redovna kontrola pritiska čuva srce

PANČEVO, 20. septembar 2018. (TV Pančevo) – Povećan broj pacijenata koji i pored uzimanja redovne terapije ne mogu da regulišu visok krvni pritisak i traže pomoć lekara u Službi hitne pomoći.

   

Pripadnici 51. mehanizovane oživeli sećanja na nekadašnje službovanje

PANČEVO, 20. septembar 2018. (TV Pančevo) – Pedeset prva mehanizovana brigada danas je u Domu vojske u Pančevu obeležila 50 godina od osnivanja. Svečanosti su prisustvovali nekadašnji pripadnici ove jedinice, koja je ugašena krajem devedesetih godina. Ovom prilikom otkriven je spomenik svim žrtvama palim u ratovima.

   

Vučić uputio saučešće Putinu i Šojguu

PANČEVO, 20. septembar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao i ministru odbrane Sergeju Šojguu. U pismu se kaže: