Vučić na Ekonomskom forumu u Tjenđinu; sporazum sa Hbisom

PANČEVO, 19. septembar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Tjenđinu da je veoma važno što je predsednik Kine Si Đinping prihvatio da ponovo poseti Srbiju jer je to signal investitorima da ulažu u našu zemlju.

Vučić je danas u Tjenđinu prisustvovao otvaranju sastanka Svetskog ekonomskog foruma „Godišnji sastanak novih šampiona", poznatijem kao „letnji Davos" a potom i svečanom ručku koji je za srpsku delegaciju i kineske kompanije priredio predsednik Svetskog ekonomskog foruma Klaus Martin Švab.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u kineskom gradu Tjenđin, sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Berge Brendeom.

Vučić i Brende sastali su se na marginama sastanka Svetskog ekonomskog foruma „Godišnji sastanak novih šampiona", poznatijim kao „letnji Davos".

Predsednik Vučić sastao se s guvernerom provincije Hebej Su Đinom i predstavnicima kompabije Hbis, a tom prilikom potpisana su dva dokumenta o saradnji.Guverner Hebeja i predstavnici kompanije Hbis, koja je vlasnik Železare u Smederevu, razgovarali su sa Vučićem o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.