Akcija davanja krvi u Gimnaziji, pridružili se i bivši učenici

PANČEVO, 21. septembar 2018. (TV Pančevo) – Zavod za transfuziju krvi iz Novog Sada u saradnji sa Crvenim krstom Pančevo organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi za učenike Gimnazije "Uroš Predić". Odziv gimnazijalaca bio je dobar, a motiv im je bio, kako su istakli, da budu humani i pomognu nekom.

Prema Zakonu o transfuziloškoj medicini, od ovog septembra u Pančevu krv sakuplja Pokrajanski zavod za transfuziju krvi iz Novog Sada. Zajedno sa Crvenim krstom iz Pančeva organizuju i akcije prikupljanja krvi po školama. Učenici Gimnazije "Uroš Predić" dali su krv u prostorijama škole.

Razlog što su se opredelili da postanu dobrovoljni davaoci najčešće je humanost.

Krv su danas dali i bivši gimnazijalci koji su dobrovoljni davaoci krvi postali zahvaljujući akcijama koje se sprovode po školama.

Volonteri u Crvenom krstu takođe su prisustvovali akciji dobrovoljnog davanja krvi kako bi ohrabrili i one koji prvi put daju krvi i objasne im ako imaju neke nedoumice.

U prostorijama Crvenog krsta u Ulici Žarka Zrenjanjina broj 15 svake srede organizuje gradske akcije dobrovoljnog davanja krvi od 9 do 12 svi mogu doći da daju krv. Dvadeset sedmog septembra biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi za učenike Mašinske škole.