Baner
Baner

Sport

SVETSKI ŠAMPIONI gosti Radio Pančeva

   Pančevo  /Izvor: Radio Pančevo

Pančevo se proteklog vikenda okitilo trećom svetskom zlatnom medaljom kada je Slobodan Bitević, karatista iz našeg grada, pobedio u finalu svetskog prvenstva takmičara iz Turske.

 

Srbija svetski šampion u karateu

   Pančevo  /Izvor:  Radio Pančevo

Reprezentacija Srbije u karateu postala je ekipni prvak sveta, jer je u finalu pobedila selekciju Azerbejdžana.

U ekipi svetskog prvaka je i Slobodan Bitević, karatista pančevačkog Dinama.

Biteviću je ovo drugo zlato, nakon subotnje zlatne medalje, kada je u kategoriji do 84 kilograma u finalu pobedio sa 1:0 turskog reprezentativca Jaguža Karamologlua.

   

Pančevac Slobodan Bitević osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u karateu

Izvor: Radio Pančevo

Pančevački karatista i reprezentativac Srbije Slobodan Bitević osvojio je juče zlatnu medalju na 20. Svetskom prvenstvu u karateu u Beogradu. Bitević je pobedio u borbama do 74 kilograma, a danas za reprezantaciju nastupa u ekipnim borbama. Zlatnu medalju u konkurenciji preko 84 kilograma ovojio je i reprezentativac Srbije Dejan Umičević. Slobodan Bitević je u finalu savladao turčina Karamologlua sa 1:0. Bilo je to juče prvo zlato za Srbiju posle osam godina. Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović čestitala je Biteviću na osvojenoj zlatnoj medalji i izuzetnom uspehu na takmičenju.

(M.D.)


   

Bitević svetski prvak u karateu

 

Pančevački karatista Slobodan Bitević osvojio je prvo mesto na 20. svetskom prvenstvu u karateu u Beogradu. Bitević pobedio je u borbamm do 74 kilograma, a sutra za reprezantaciju nastupa u ekipnim borbama. Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović čestitala je Slobodanu na osvojenoj zlatnoj medalji i izuzetnom uspehu na takmičenju. Čestitakam se pridružila i Unija studenta grada Pančeva, i istakli da je ovo još jedan dokaz uspešnosti mladih lokalnih sportista.

   

Pančevac Slobodan Bitević - svetski prvak u karateu

  Pančevo  /Izvor:  Radio Pančevo

Pančevac Slobodan Bitević osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u karateu.

On je pred domaćom publikom u Beogradskoj Areni savladao protivnika i time postao svetski prvak u kategoriji do 84 kilograma.