Društvo

 

Biciklima od Soluna do Beograda - počast palima na Solunskom frontu

PANČEVO, 30. septembar 2018. (TV Pančevo) – Nakon deset dana i oko 1.000 kilometara pređenih biciklom kako bi obeležili stogodišnjicu od proboja Solunskog fronta, pripadnici Udruženja "Prijatelji 72. Specijalne brigade" vratili su se u Beograd, završnu tačku maratona "Stazama solunaca - slobodni sinovi".

 

Međunarodna nedelja gluvih obeležena i u Pančevu

PANČEVO, 29. septembar 2018. (TV Pančevo) – „Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Pančevo“ obeležila je Međunarodnu nedelju gluvih. Savez gluvih i nagluvih Srbije postoji od 1944. godine, i od tada vodi brigu o gluvim i nagluvim licima.

   

Besplatni preventivni pregledi sutra u Crepaji

PANČEVO, 28. septembar 2018. (TV Pančevo) – Velika akcija Ministarstva zdravlja Srbije organizovanje besplatnih preventivnih pregleda širom zemlje, obuhvatila je i Dom zdravlja Kovačica. Naime, troje lekara iz kovačičkog doma zdravlja će sutra 29. septembra obavljati besplatne preventivne preglede koji obuhvtaju merenje pritiska, telesne težine, holesterola u krvi i određivanje nivoa šećera u krvi.

   

Dan Specijalne brigade: Uvek spremni da odgovorimo na izazove

PANČEVO, 28. septembar 2018. (TV Pančevo) – U kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu danas je obeležen Dan Specijalne brigade i održana manifestacija Otvoreni dan. Posetioci su mogli da se upoznaju sa pripadnicima Specijalne brigade, naoružanjem i opremom.

   

Takmičenje za najbolji hleb i najlepši štand u nedelju u Novom Selu

PANČEVO, 28. septembar 2018. (TV Pančevo) – Hleb nas odvajkada okuplja oko porodičnog stola, a "Banatski hleb" je manifestacija koja ima za cilj afirmaciju potencijala i stvaralaštva žena u ruralnoj stredini. Održaće se četvrti put, 30. septembra u Bantskom Novom Selu, u sportskoj hali od 12.00 časova, u organizaciji Udruženja žena "Novoseljanke" u saradnji sa Turističkom organizacijom Pančevo.

   

Biblioteka na otvorenom u Narodnoj bašti

PANČEVO, 27. septembar 2018. (TV Pančevo) – Biblioteka na otvorenom sa solarnim napajanjem postavljena je u Narodnoj bašti, kod Kafe galerije. Ovaj projekat, čija je vrednost nešto više od milion dinara sufinansirao je Grad Pančevo za podršku projektima u oblasti omladinskog sektora u 2018. godini. Biblioteka na otvorenom služi svima koji dođu u Narodnu baštu da pročitaju neki zanimljiv sadržaj, ali i da donesu knjigu koju su pročitali i ostave je u ovoj jedinstvenoj biblioteci.