"Čuvajte svoju imovinu!" Akcija pančevačke policije na Tesli

PANČEVO, 27. septembar 2018. (TV Pančevo) – Policijska uprava Pančevo od početka septembra sprovodi kampanju pod nazivom "Građani, oprez! Čuvajte svoju imovinu!" Danas su pripadnici MUP-a Pančevo bili na području MZ Tesla gde su delili letke i savetovali građane kako da zaštite svoju imovinu.

Glavni cilj kampanje pod nazivom "Građani, oprez! Čuvajte svoju imovinu!" je podizanje svesti kod građana o očuvanju svoje imovine, smanjivanje broja krivičnih dela, kao i smanjivanje štete prouzrokovane ovakvim krivičnim delima. Pripadnici MUP-a Pančevo podelili su sa građanima njhova zapažanja i pružili im savete kako bi oni na što bolji način sačuvali svoju imovinu.

- Krađe iz stanova, porodičnih kuća, vozila i drugih mesta dešavaju se na mestima gde ne postoji dovoljna mera zaštite. Kako biste zaštitili svoju imovinu potrebno je da dodatno zaštitite ulazna vrata, zaključavate ulazne kapije od dvorišta, ključeve od ulaznih vrata ne ostavljate ispod saksija za cveće, otirača ili na nekim drugim lako dostupnim mestima kao i vredne stvari ne ostavljajte u vozilu – izjavio je Ernest Stanković, oficir u odeljenju policije.

Prema istraživanjima u oblasti zaštite imovine, preventivno delovanje, kao što je ugradnja alarmnih sistema i video nadzora, smanjuju mogućnost delovanja provalnika i do 80%.