Edukacija prvaka o ponašanju u saobraćaju u Brankovoj školi

PANČEVO, 26. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ i ove godine organizovana je edukacija prvaka o tome kako da se ponašaju u saobraćaju i kako da budu bezbedini. Grad je ove godine za ovu namenu izdvojio više od milion dinara. Po završetku obuke učenici prvog razred dobijaju CD-ove na kojima su lekcije koje su savladali i koje mogu uvek da ih podsete kako da se ponašaju u saobraćaju.

Ove godine više od 1000 prvaka sa teritorije Grada Pančeva proći će obuku o ponašanju u saobraćaju na poligonu u Brankovoj školi. Prvaci iz škole Vuk Karadžić iz Starčeva uglavnom imaju osnovan znanja kako da se ponašaju u saobraćaju

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov kaže da je važno edukovati decu kako da budu bezbedna u saobraćau i da će grad uvek podržavati ovake akcije.

Prema rečima Srđana Polovine iz odeljenja za saobraćaj Gradske uprave već treću godinu se organizuje obuka za prvake, da ih je u prvoj godini bilo 1200, 2017. ih je bilo 1170, dok će ove godini obuku proći oko 1160 prvaka.

Na poliginu kroz zanimljive lekcije deca prvog razred uče kako da budu bezbedna u saobraćaju.

Deca po završetku obuke dobijaju reflektujuće prsluke, priveske, narukivce i Pažljivkova pravila u saobraćaju kako bi uvek bila bezbedna i sećala se šta su naučili na ovom zanimljivom poligonu.