Sastanak okružnih načelnika u Alibunaru

PANČEVO, 26. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Alibunaru je održan sastanak načelnika svih upravih okruga sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave. Bio je ovo još jedan u nizu sastanaka, gde su načelnici okruga bili upoznati sa predstojećim aktivnostima vezanim za reformu javne uprave.

U prethodnih godinu dana održavani su redovni sastanci Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa načelnicima okruga u Srbiji. U Alibunaru je održan poslednji u nizu sastanaka gde su načelnici bili upoznati sa predstojećim aktivnostima na reformi javne uprave. Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar je istakla da je velika čast i obaveza biti domaćin ovakvog skupa.

Kako je istakla načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar ovakvim sastancima se unapređuje javna uprava, a zajednički zadatak je da ona bude stabilna, napredna i otvorena.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je cilj ovih sastanaka reformisanje javne uprave, kako bi ona postala brža, transparentnija i funkcionalnija, kako bi građani bili zadovoljni.

Sastanak je bio i prilika da načelnici okruga razmene iskustva, utvrde šta je urađeno od prošlog sastanka i predoče planovi za naredni period, a u fokusu je bila izmena zakona o inspekcijskom nadzoru. Na početku je prikazan i kratak film koji je načelnicima okruga prikazao značaj i lepotu Južnog Banata.