Društvo

 

General Talijan na čelu Specijalne brigade

PANČEVO, 11. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu je danas izvršena primopredaja dužnosti komandata Specijalne brigade. Vojnička svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Specijalne brigade održana je danas u 13 sati, u kasarni "Rastko Nemanjić". Novi komandant od danas je brigadni general Miroslav Talijan. Zoran Veličković je penzionisan.

 

Susret naučnika, pronalazača i mladih talenata Pupinu u čast u Idvoru

PANČEVO, 10. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Jedan od tvoraca Nase, počasni doktor nauka osamnaest univerziteta, otac savremenih telekomunikacija – Mihajlo Pupin osnovao je i fond za školovanje đaka i studenata. Čuvajući tradiciju, na dan naučnikovog rođenja nagrađuju se najbolji učenici Banata.

   

Primopredaja dužnosti

PANČEVO, 9. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Vojnička svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta Specijalne brigade održaće se u četvrtak 11. oktobra 2018. godine u 13.00 časova, u kasarni „Rastko Nemanjić“. Navedenoj svečanosti prisustvovaće predstavnici lokalne samouprave, zvanice iz MO i VS, predstavnici SPC, MUP Republike Srbije. Ukazom predsednika Republike Srbije dosadašnji komandant Specijalne brigade brigadni general Zoran Veličković na osovu ličnog zahteva odlazi u zasluženu penziju. Za novog komandanta Specijalne brigade postavlja se brigadni general Miroslav Talijan koji je do sada obavljao dužnost načelnika Vojne akademije.

   

Dan mentalnog zdravlja u Kovinu

PANČEVO, 9. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti Kovin organizuje danas promotivni skup povodom Dana mentalnog zdravlja pod nazivom "Samo prvi put je tvoja odluka".Na predavanju će biti reči o ranom prepoznavanju korišćenja droga i preventivnom delovanju. Publika će biti u prilici da čuje iskustva bivših zavisnika na video bimu, a biće održan i okrugli sto na kojem će govoriti bivši policijski službenik koji je radio u oblasti psihoaktivnih supstanci i s mladima, psiholog škole i sveštenik. Skup će biti završen humanitarnim koncertom "Tropico benda".

   

Vršac kao pozitivan primer inkluzije Roma

PANČEVO, 5. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Danas je u Vršcu u radnoj poseti posetio Hristos Makridis iz Evropske komisije, kao zamenik šefa deska za Srbiju u DG NEAR sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština. Cilj posete je grad Vršac, kao primer dobre prakse u inkluziji Roma na lokalnom nivou. Gradonačelnioca Vršca Dragana Mitrović i g. Hristos Makridis će svečano otvoriti prvi sastanak Radne grupe za pripremu Lokalnog akcionog plana za inkluziju Roma. Pogledajte prilog TV Lav.

   

Dan opštine Kovin: na svečanoj sednici proglašeni laureati, otvorena i Hala za male sportove

PANČEVO, 5. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U Kovinu je juče obeležen Dan opštine. Na svečanoj sednici sumirani su rezultati svega što je urađeno u prethodnih godinu dana, a osim toga otvorena je i Hala za male sportove.