Vesti

 

Gore pesticidi u Vojlovici

Upozoravaju se građani u Vojlovici da zbog dima i pesticida koji gore u skladištu firme „Fokus bel“, na uglu Gropbljanke i Janošikove ulice, obavestio je TV Pančevo, Vladimir Delja, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine. Požar koji je izbio oko 19 sati je pod kontrolom,
 

Nove tehnologije 2009

PANČEVO, 29. decembar 2009. (TV Pančevo) - Grupa umetnika, studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, predstavila je svoje radove koristeći savremene tehnologije u oblasti vizuelnih umetnosti u Galeriji savremene umetnosti.

   

Radnicima pomoć od 5.000 dinara

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak kojim se nalaže Ministarstvu finansija da isplati po 5.000 dinara za 3.700 radnika u 27 preduzeća, kao jednokratnu novčanu pomoć u prevazilaženju izuzetno ugroženog životnog standarda.

   

Kazne za pušače

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je da je Vlada Srbije, na današnjoj sednici, usvojila nacrt Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskog dima koji predviđa zabranu pušenja u zatvorenom radnom i javnom prostoru.

   

Inflacija neće biti problem

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Guverner narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić rekao je danas da je inflacija u Srbiji krajem godine dostigla sedam odsto, što je ispod ciljanih osam odsto i ocenio da, sa postojećom ekonomskom politikom, inflacija ne bi trebalo da predstavlja problem u 2010. i 2011. godini.

   

Agencija preuzima posao NBS

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Narodna banka Srbije saopštila je danas da će od 1. januara 2010. godine svi poslovi koji se tiču finansijskih izveštaja i boniteta pravnih lica i preduzetnika biti preneti u Agenciju za privredne registre.

   

3 milijarde dinara za narednu godinu

PANČEVO, 29. decembar 2009. (TV Pančevo) - Odbornici Skupštine grada usvojili su projektovani budžet za 2010 godinu, u vrednosti od 3 milijarde dinara. U odnosu na ovu godinu planirano je da se u gradsku kasu slije oko 100 miliona dinara više nego 2009. godine. Prioritet je održavanje redovnog života grada, dok će se za kapitalna ulaganja grad zadužiti za oko 219 miliona dinara.

   

Racija u "Barum Barumu"

PANČEVO, 29.decembar 2009. (TV Pančevo) - Televizija Pančevo saznaje da je u noći između 26. i 27. decembra pančevačka policija izvršila raciju u noćnom klubu „Barum-Barum“, koji se nalazi pored gradskog bazena.

   

Servisne informacije za 29. decembar