Vesti

 

Nestašica "A" pozitivne krvne grupe

PANČEVO, 29. decembar 2009. (TV Pančevo) - Rezerve krvi A Rh pozitivne krvne grupe su na minimumu, kažu nadležni u Službi za transfuziju krvi pančevačke Opšte bolnice. Dr Jelena Pešić, načelnica ove službe istakla je da su rezerve ostalih krvnih grupa stabilne,
 

Tamiš raste, opasnosti nema

Protekle noći Tamiš je porastao 20 centimetara, preplavio donji deo keja i dostigao kotu od 71,70. Do rasta Tamiša je došlo zbog naglog topljenja snega i blagog porasta Dunava. Očekuje se da tendencija rasta vodostaja bude nastavljena i narednih dana,
   

396 miliona evra u Rafineriju

- U Rafineriji nafte Pančevo u 2010. godini planiramo da ostvarimo velike investicije koje će doprineti znatno boljem kvalitetu vazduha i goriva, rekla je nedavno imenovana direktorka, Ljubica Simić, u novogodišnjem susretu sa novinarima. Dirtektorka Rafinerije je precizirala da je već potrošeno 40 miliona evra za opremu i projektovanje novih postrojenja i punilišta goriva na pristaništu na Dunavu.
   

Danas zaseda Skupština grada

Danas u 10 časova počinje poslednja ovogodišnja sednica Skupštine grada. Najvažnija tačka dnevnog reda je predlog budžeta za 2010. godinu. Odbornici će odlučivati i o predlogu Gradskog veća o poskupljenju grejanja u Pančevu za 10%.
   

Vode prete Kudeljarcu

PANČEVO, 28. decembar 2009 (TV Pančevo) - Zbog naglog topljenja snega sistem lokalnih kanala u okviru prstena vršačke pruge, koji preko Nadele treba da odvede višak atmosferskih i podzemnih voda, ne funkcioniše, tako da je u mnoge podrume i dvorišta prodrla voda.
   

Od novog gripa u Srbiji umrlo 50 ljudi

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Prema podacima Nacionalne referentne laboratorije za respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak, zaključno sa 27. decembrom, potvrđeno je 590 slučajeva obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1), a 50 osoba je umrlo.
   

Granski ugovori prioriteti u 2010. godini

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić potpisao je danas prošireno dejstvo posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u kulturi i najavio da će prioriteti u 2010. godini biti potpisivanje što više granskih ugovora i jačanje socijalnog dijaloga.
   

Neradni dani za novogodišnje praznike

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Neradni dani tokom novogodišnjih praznika su prvi i drugi januar, kao i prvi dan Božića, sedmi januar, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike.

   

Nedovoljan odziv na vakcinaciju

BEOGRAD, 28. decembar 2009. (FoNet) - Ako se do kraja januara ne vakciniše više od milion ljudi podneću ostavku, izjavio je predsednik radne grupe za odbranu od gripa Predrag Kon.