Vesti

 

Grejanje i voda skuplji od 1. januara

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Voda i daljinsko grejanje u Pančevu biće skuplji od Nove godine. Odbornici Skupštine grada Pančeva prihvatili su nove cene vode uvećane za oko 24 odsto, dok će cena grejanja biti veća za 10 odsto.

 

dr Marinković na čelu Filijale za zdravstvo

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Direktorka Filijale za zdravstvo Južnobanatskog okruga dr Ksenija Krehov Radović u petak je podnela ostavku. Za vršioca dužnosti direktora izabrana je dr Slavica Marinković, internista-nefrolog.

   

Vakcine za građane stižu 4. januara

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Novi kontigent vakcina protiv virus A H1N1 stiže u ponedeljak 4. januara 2010. godine, potvrdjeno u Institutu "Torlak".

Iz Zavoda za javno zdravlje ističu da da će od tog datuma u svim zdravstvenim stanicama u Pančevu i naseljenim mestima početi besplatna vakcinacija za sve kategorije stanovništva.

   

10 nezaposlenih skinuti sa evidencije

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Petoro ljudi iz grupacije teško zaposlivih, danas je potpisalo ugovore sa Gradskom upravom i time, uz pomoć novca iz gradskog budžeta, zakoračilo u privatni biznis.

   

Nagrađeni sportski talenti

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Pomoćnik gradonačelnice za ekonomska pitanja Filip Mitrović i član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nikola Damnjanović, danas su u ime grada najboljim sportskim mladim talentima uručili novčane nagrade

   

SERVIS - 30. decembar

Sunce je jutros izašlo u 07.13 h a zaći će u 16.09 h.
   

Tamiš nije opasan

Posle brzog topljenja snega, i Tamiš je u potezu od Tomaševca do Pančeva počeo da raste. Vodoprivredni stručnjaci kažu da za sada nema opasnosti.
   

Izgoreli pesticidi i đubrivo u Vojlovici

Požar koji je izbio u skladištu firme "Fokus bel" u Vojlovici je lokalizovan, ali trenutno je u toku merenje eventulanog zagađenja jer su goreli pesticidi i manja količina đubriva. Rezultati ekotoksikoloških gradskih merenja, kao i mobilne stanice Zavoda za javno zdravlje u Pančevu biće poznati u sredu ujutru. U međuvremenu, gražanima koji žive u Vojlovici se savetuje da ne izlaze na ulice. Povređenih, prema izjavi policije, nema.
   

Gradski budžet isti, cene veće

Odbornici Skupštine grada usvojili su projektovani budžet za 2010 godinu, u vrednosti od 3 milijarde dinara. U odnosu na ovu godinu planirano je da se u gradsku kasu slije oko 100 miliona dinara više nego 2009 godine. Prioritet je održavanje redovnog života grada, dok će se za kapitalna ulaganja grad zadužiti za oko 219 miliona dinara.