Grejanje i voda skuplji od 1. januara

PANČEVO, 30. decembar 2009. (TV Pančevo) - Voda i daljinsko grejanje u Pančevu biće skuplji od Nove godine. Odbornici Skupštine grada Pančeva prihvatili su nove cene vode uvećane za oko 24 odsto, dok će cena grejanja biti veća za 10 odsto. Odluke su podržale sve stranke vladajuće većine, odnosno DS, NS i DSS.

Skupština je imenovala i Slavka Malidžana, predstavnika skupština stanara na mesto predsednika Upravnog odbora pančevačkog Grejanja.

Jedan deo epizode – Grejanja, kako je član Gradskog veća Zoran Jovanović okarakterisao višemesečna dogovoranja oko nove cene grejanja, okončana je na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada usvajanjem nove cene. Grejanje će od 1. januara 2010. biti skuplje za 10, umesto za 35 odsto, kako je bilo predloženo krajem septembra.

"Mi pravimo ustupak drugi put građanima, dok suprotno radimo grejanju. Ukoliko budemo bili ovako spori u radnoj grupi pri donošenju nove odluke o grejanju, radijatori će biti hladni dogodine na zimu", kaže Zoran Jovanović.

Povećanje cena grejanja za 10 odsto pre Skupštine prihvaitlo je Gradsko veće, ali u odsustvu 2 većnika iz Nove Srbije. Direktor JKP "Grejanje", Zoran Ašanin, koji je takođe kadar Nove Srbije, rekao je nedavno gostujući na Televiziji Pančevo da će svako manje povećanje cene grejanja od 35 odsto, ovo preduzeće gurnuti u propast zbog dugova prema Srbijagasu. Zbog toga nije bilo sigurno da će odbornici Nove Srbije podržati predlog da cena skoči za 10 odsto.

Ali i Milanko Andrejić, član Gradskog veća iz redova Nove Srbije, kao i Nemanja Popšogorović, odbornik ove stranke su, u toku rasprave o ovoj tački dnevnog reda, sa govornice obavestili prisutne da će ona, uz sve primedbe, imati njihove glasove.

"Nije u redu ovo što radimo. Principi su nam različiti. Kada je reč o Vodovodu, ispunili smo uslov KFW za povećanjem cene vode, a kada je taj isti uslo KWF postavio Grejanju, to ne radimo. Nije u redu“ kaže Milanko Andrejić, član Gradskog veća.

Opozicione stranke kritikovale su vladajuću većinu oko predloga nove cene grejanja, uz opaske da lokalna vlast rešava problema parcijalno, a da previše pravi ustupak.

"Ko pita šta je sa ostalim pančevcima koji se greju na ugalj ili drva. Pa kad pomažemo onima što su na daljinskom sistemu, trebalo bi da pomognemo i drugima“ kaže Petar Jojić, odbornik SRS. Aleksandar Farkaš je imao sličan stav, uz ocenu da se grejanje gura u propast za ovom odlukom.

Predstavnik skupština stanara Slavko Malidžan dobio je podršku vladajuće većine za mesto predsednika Upravnog odbora Grejanja. Srđan Gajić, kadar Demokratske stranke koji je bio na čelu upravnog odbora od 2008. godine, podneo je ostavku na ovo mesto. I na ovakav predlog, opozicionari su imali žestoke primedbe.

Rasprave oko nove cene vode, koja treba da poskupi od 1. januara 24 odsto, skoro da i nije bilo.

Komentari 

 
+2 #2 30-12-2009 23:33
Za ovo su krivi, pre svega ljudi iz Nove Srbije! Molim Vas, pogledajte njihov ''kadar'': Milanko Andrejic... Ma dajte ljudi, o cemu vise da pricamo... NS je napravila problem i oko direktorke apoteke i jos mnogo, mnogo problema... Veliko su ''zlo'', a to sve ide iz kuhinje ''veoma obrazovanog'' Milanka Andrejica....
Citiraj
 
 
0 #1 30-12-2009 19:27
Gospodo iz DS isuvise je skupo vase ( ucenje ) igranje sa vodjenjem grada i nepostovanjem odluka VLADE SRBIJE. Uzmite se pameti i pocnite da radite onako kako treba. Ako ne znate idite do Beograda pa se raspitajte a ako i to ne pomogne PODNESITE OSTAVKE i pustite druge koji znaju kako se vodi Grad.
Previse zelja u vama je kako da dodjete do licne koristi da ste sve drugo zanemarili.
OPASULJITE SE dok nije kasno.
Citiraj