Baner
Baner
92.1fm STEREO

Sindikalci pozivaju na borbu za prava

Izvor: Radio Pančevo, 5.3.2014.

Pančevački UGS „Nezavisnost” i Savez samostalnih sindikata koji s predstavnicima gradske vlasti vode pregovore za potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za javna i javno-komunalna preduzeća čiji je osnivač Grad Pančevo, juče i danas dele zaposlenima u tim preduzećima letak sa sloganom „Ne čekaj, pridruži se borbi za svoja prava”.

 

LDP: Veće nadležnosti Vojvodini i lokalnim samoupravama

Izvor: Radio Pančevo, 5.3.2014.

Liberalno demokratska partija će se nakon izbora zalagati za davanje većih nadležnosti AP Vojvodini i lokalnim samoupravama, rekao je kandidat za republičkog poslanika ove stranke Predrag Patić. On je mišljenja da prihodi koji se iz budžeta Srbije preusmeravaju ka Pokrajini i opštinama moraju biti jasnije definisani, kako ne bismo ponovo došli u situaciju da Pančevo mora da finansira projekte za koje su ranije namenjena sredstva iz pokrajinskih fondova, ili da ti projekti ostanu nedovršeni.

 

LSV: Poljoprivrednici nikad u lošijem položaju

Izvor: Radio Pančevo, 5.3.2014.

Poljoprivrednici u Vojvodini nikada u istoriji nisu bili u lošijem položaju nego što je to danas, stav je Lige socijaldemokrata Vojvodine.

   

Kulturne događaje posećuje 6 odsto Pančevaca

Izvor: Radio Pančevo, 5.3.2014.

U dvorani „Apolo” danas su predstavljeni rezultati istraživanja kulturne ponude i kulturnih potreba i navika građana Pančeva. Istraživanje je u novembru prošle godine sproveo Zavod za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda, a rezultati pokazuju da Pančevcima u kulturnoj ponudi najviše nedostaju muzički i filmski festival. Slično drugim gradovima, kulturna dešavanja posećuje 40 odsto građana Pančeva.

 

Prva faza proširenja Novog groblja

Izvor: Radio Pančevo, 5.3.2014.

Jedina veća investicija JKP-a „Zelenilo” u ovoj godini biće proširenje Novog groblja. Za prvu fazu ovog posla iz gradske kase izdvojeno je 10 miliona dinara.