Baner

Kultura

Evropski dan jevrejske kulture u Istorijskom arhivu

  Pančevo  /Izvor: Radio Pančevo

U okviru obeležavanja manifestacije Evropski dan jevrejske kulture, koja se istovremeno održava u 26 zemalja Evrope prve nedelje u septembru, kao podsećanje na jevrejsko kulturno nasleđe u Istorijskom arhivu u Pančevu otvorena je izložba pod nazivom “Hagada”, na kojoj su predstavljene ilustracije sa temama iz biblijskih tekstova.

 

Film "Početak" u Dvorani kulturnog centra

Pančevo  /Izvor: Radio Pančevo

U Dvorani Kulturnog centra od danas do četvrtka, 9. septembra prikazuje se film „Početak“ Kristofera Nolana u kome glavne uloge tumače Leonardo Di Kaprio, Elen Pejdž i Majkl Kejn. Projekcije su od 19.30 i 22 časa.

   

Grunge Jam Session u Domu omladine

U letnjoj bašti Doma omladine u 21 čas biće održan Grunge Jam Session. U slučaju lošeg vremena program če biti premešten u klub Doma omladine.

(MĆ)

   

KUD Stanko Paunović na festivalu u Užicu

   Pančevo /Izvor: Radio Pančevo

Kulturno umetničko društvo „Stanko Paunović“ iz Pančeva učestvovaće od 19. do 24. avgusta na Drugom međunarodnom dečjem festivalu „Licidersko srce“ u Užicu. Festival će zvanično biti otvoren 20. avgusta u 19,30 časova u Narodnom pozorištu.

Pored Pančevaca, učesnici festivala su dečji ansambli „Citta di Matelica“ iz Italije, „Timisul“ iz Rumunije, „Dvorovi“ iz Republike Srpske, „Medenjačić“ iz Selenče, „Zavičaj“ iz Zlakuse, „Sevojno, „Prvi partizan“ i „Era“ iz Užica.

   

Bioskop: od večeras film "Sumrak saga - pomračenje“

   Pančevo /Izvor: Radio Pančevo

Od danas do nedelje 22. avgusta u Dvorani kulturnog centra prikazivaće se film „Sumrak saga - pomračenje“.

Reditelj filma je Dejvid Slejd, a u glavnim ulogama se pojavljuju glumci sa sada već kultnim statusom Kristen Stjuart i Robert Patison. Projekcije su od 20 časova i 15 minuta i 22 i 30.