Baner

Kultura

Objavljena publikacija "Konzervatorska svedočenja" Slađane Dinić Đorđević

Izvor: Radio Pančevo

Iz štampe je izašla publikacija o zaštićenim spomenicima kulture u Pančevu I okolnim naseljenim mestima pod nazivom “Konzervatorska svedočenja” slikara konzervatora i restauratora Slađane Dinić Đorđević. Izdavač je Gradska biblioteka, suizdavač Istorijski arhiv, a izdanje su podržali grad Pančevo, Pokrajinski sekreterijat za kulturu i Ministarstvo kulture.

 

"Pančevačko čitalište": promocija sutra u Arhivu

   Izvor: Radio Pančevo

Promocija novog broja časopisa „Pančevačko čitalište“ koji objavljuje Gradska biblioteka, biće održana u Istorijskom arhivu u utorak, 8. februara od 19h.

   

Kulturni centar: večeras koncert grupe "Legende"

   Izvor: Radio Pančevo

Grupa Legende će večeras prirediti koncert u dvorani Kulturnog centra. Početak je u 19,30h.

   

Ko su bili braća Jovanović?

 

Izvor: Radio Pančevo

Bibliotekar Žarko Vojnović autor je knjige “Iz Sparte svetlost, to jest Život i podvizi Kamenka i Pavla Jovanovića”. Knjiga rasvetljava najbitniji deo kulturne I političke istorije Pančeva od polovine 19. veka pa do Prvog svetskog rata, a izdavač je Gradska biblioteka Pančevo. Više o knjizi za Radio Pančevo govori sam autor.  On ujedno i otkriva ko su bili braća Jovanović.

 

   

"Goblini" ponovo na okupu

 

Izvor: Radio Pančevo/Beta

Šabački pank sastav "Goblini" namerava da se ponovo okupi i ove godine za nekoliko samostalnih koncerata tokom poslednje dve nedelje maja. Članovi "Goblina" potvrdili su danas agenciji Beta da planiraju šest do osam koncerata u gradovima Srbije i regiona, uglavnom u kojima nisu nastupali prošlog leta na povratničkoj turneji.