Baner

Lokal

Radio Pancevo

Promocija knjige o Mihajlu Pupinu u Biblioteci

Izvor:Radio Pančevo, 16.5.2018.

Promocija knjige autora Milana Božića "Mihajlo Pupin: najveći hrišćanin među naučnicima", biće održana u četvrtak, 17. maja u Gradskoj biblioteci, od 19,30h.

 

Maturantski ples 18. maja u podne ispred Gradske uprave

Izvor:Radio Pančevo, 15.5.2018.

Maturantski ples će biti održan u petak, 18. maja od 12 časova, na platou ispred zgrade Gradske uprave, a organizatori su Kancelarija za mlade grada Pančeva i Dom omladine. Na Pančevačkom maturantskom plesu će učestvovati preko 600 maturanata iz 9 srednjih škola sa teritorije grada Pančeva.

   

Posle jednomesečnog remonta uspešno pokrenuta proizvodnja u “HIP-Petrohemiji”

Izvor:Radio Pančevo, 15.5.2018.

Startom fabrike Etilen u četvrtak, 10. maja, uspešno je pokrenuta proizvodnja u "HIP-Petrohemiji". Nakon pokretanja fabrike Etilen, u petak, 11. maja, u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG), počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu. Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje.

   

Nedelja oralnog zdravlja od 14. do 20. maja

Izvor:Radio Pančevo, 14.5.2018.

Od 14. do 20. maja će biti održana 28. Nedelja oralnog zdravlja pod sloganom "Zdravi zubi u zdravoj porodici".Cilj ove manifestacije je promocija oralnog zdravlja i učešća cele društvene zajednice u njenom sprovođenju.U Službi stomatološke zdravstvene zaštite Doma zdravlja Pančevo obeležiće se Nedelja oralnog zdravlja u vidu izložbe dečjih likovnih radova i posetom dece pančevačkih vrtića.U sredu, 16. maja će Nedelja oralnog zdravlja biti obeležena u OŠ "Sveti Sava",u četvrtak, 17.maja u OŠ "Stevica Jovanović",a u petak, 18. maja u Zdrastvenoj ambulanti Kačarevo.

   

Predavanje o bezbednosti mladih u saobraćaju za srednjoškolce

Izvor:Radio Pančevo, 14.5.2018.

Predavanja za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola, na temu bezbednosti mladih u saobraćaju, biće održano 15. maja od 11.00 časova i od 12.15. časova u Gradskoj upravi.
Odeljenje za saobraćaj Gradske uprave i Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, u saradnji sa Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije realizuju projekat pod nazivom „Još uvek vozim", gde predavači koji su trajni invaliditet stekli u saobraćajnim nezgodama, prenošenjem ličnog iskustva kroz interakciju sa mladima, govore o ozbiljnosti posledica saobraćajnih nezgoda i o tome koja su to rizična ponašanja u saobraćaju.
Ovakav vid edukacije ocenjen je najvišim ocenama i kao takav postao je deo preventivnih aktivnosti usmeren pre svega ka licima koja tek postaju vozači.