Baner

Lokal

Radio Pancevo

Održana manifestacija za poljoprivrednike "Dan polja"

Izvor:Radio Pančevo, 30.5.2018.

Pravilno uzgajanje pšenice, kukuruza i šećerne repe, kao najznačajnijih useva u Srbiji, predstavljeno je danas na poljoprivrednim parcelama, u okviru oglednog polja Instituta Tamiš u Pančevu, na tradicionalnoj manifestaciji Dan polja, koja je okupila preko 200 poljoprivrednih proizvođača, u organizaciji kompanije Bayer.

 

Pančevo domaćin Skupštine arheološkog društva Srbije

Izvor:Radio Pančevo, 30.5.2018.

Od 31. maja do 2. juna 2018. godine grad Pančevo i Narodni muzej Pančevo biće domaćini i suorganizatori 41. Skupštine i godišnjeg skupa Srpskog arheološkog društva. Ove godine Srpsko arheološko društvo, jedno od najstarijih strukovnih udruženja u Srbiji, obeležava jubilej – 135 godina od osnivanja davne 1883. godine. Na skupu će se okupiti arheolozi iz Srbije i inostranstva, koji će predstaviti najnovije rezultate multidisciplinarnih istraživanja na polju savremene arheološke nauke.Biće održano 74 predavanja i referata. Početak je 31. maja u 12h, a nakon toga će u 12,30  časova biti otvorena izložba „Arheološka iskopavanja Narodnog muzeja Pančevo u 21. veku. Retrospektiva 2002–2017", autora Jelene Đorđević i mr Vojislava Đorđevića, viših kustosa arheologa Narodnog muzeja Pančevo.

   

Ex teatar fest 47. put u Pančevu

Izvor:Radio Pančevo, 30.5.2018.

U Pančevu će od 1. do 3. juna biti održan 47. festival eksperimentalnog pozorišnog izraza Ex teatar fest, koji sa sloganom "Pozorište u akciji" organizuje Dom omladine. Selektor ovogodišnjeg festivala je  Sunčica Milosavljević, a publika će videti predstave u Dvorani Apolo, Trgu Zorana Djindjića, Ateljeu mladih i Letnjoj sceni Doma omladine.Ulaz na sve predstave je besplatan, a nakon predstava će biti organizovani razgovori sa autorima.

   

Svetski dan bez duvana 31. maj

Izvor:Radio Pančevo, 29.5.2018.

Svake godine 31.maja, Svetska zdravstvena organizacija i njeni partneri obeležavaju Svetski dan bez duvana.Tema Svetskog dana bez duvana 2018.godine je"Duvan i bolesti srca i krvnih sudova". Kampanja se obeležava pod sloganom „Duvan slama srca".

Preventivni centar Doma zdravlja u Pančevu će Svetski dan bez duvanskog dima obeležiće u OŠ" Vasa Živkovć" 30.maja. Dr Darko Matić održaće predavanje o štetnosti duvanskog dima učenicima sedmih razreda, a biće održana i akcija preventivnih pregleda za zaposlene ove škole , od 8 do 9 i 30 časova.

   

Akcija za veću bezbednost biciklista

Izvor:Radio Pančevo, 28.5.2018.

Komitet za bezbednost saobraćaja i Odeljenje za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva, u saradnji sa Centrom za bezbednost saobraćaja, organizuju akciju namenjenu povećanju bezbednosti biciklista u saobraćaju.Akcija pod nazivom „Budi viđen, sačuvaj glavu", sprovešće se 31. maja 2018. godine od 19 časova, u ulicama Oslobođenja i Lava Tolstoja u Pančevu, uz podršku Odeljenja saobraćajne policije PU Pančevo. Planirana je podela kompleta svetala za bicikl i skretanje pažnje biciklistima o značaju vidljivosti i uočljivosti u saobraćaju, kako bi se sprečile potencijalne opasnosti. Najznačajniji faktor rizika stradanja biciklista je nedovoljna vidljivost i uočljivost, od strane vozača motornih vozila.