Baner

Ekonomija

Počinje nedelja štednje

   Pančevo  /Izvor:  B92, Beta

Nedelju štednje, koja počinje danas i traje u prvoj nedelji novembra, Srbija dočekuje sa ukupnom sumom od oko 6,7 milijardi evra štednje u bankama.

 

Prodavnice "Simarketa" i u Pančevu kupiće "Delta holding"

   Pančevo  /Izvor: Radio Pančevo

Šest prodajnih objekata i dva distributivna centra u vlasništvu “Simarketa”, koji posluju u okviru “Simpa”, u Beogradu, Pančevu i Vranju, vrednih oko pet miliona evra, uskoro će biti prodati “Delta holdingu”, potvrđeno je “Novostima” u kompaniji “Simpo”.

   

80 godina rada Staklare Pančevo

    Pančevo  /Izvor: Radio Pančevo

Pančevačka Industrija stakla proslavlja danas 80 godina postojanja. Ovaj jubilej dočekuje 230 radnika, iako je ova fabrika nekada brojala deset puta više zaposlenih.

Rukovodstvo Staklare spas fabrike vidi jedino u pokretanju proizvodnje ravnog stakla koja je obustavljena još 2003. godine.

   

Vrednost akcija NIS-a ponovo pada

Vrednost akcija NIS-a nastavila je da pada, i danas iznosi 452 dinara za jednu akciju. Ekonomsti su još prvog dana trgovine na berzi najavli da su ovakve oscilacije vrednosti akcija moguće i savetovali građane da sačekaju sa njihovom prodajom.

   

Petroremont - problem rešen do kraja sledeće nedelje

    Pančevo  /Izvor: Radio Pančevo

Problem Petroremonta biće rešen do kraja sledeće nedelje, čim se za to obezbede tehnički uslovi, zaključak je jučerašnjeg sastanka radnika ovog preduzeća sa državnim sekretarom Ministarstva ekonomije Nebojšom Ćirićem.