Baner

Ekonomija

Poskupelo mleko kompanije Imlek

  Izvor: Beta

Mlekarska industrija Imlek iz Beograda povećala je cenu mleka za dva dinara po litru, a mlečnih proizvoda za dinar po litru, kazali su danas agenciji Beta u toj kompaniji.

 

Dinar jači za 0,19 odsto

   Izvor: Beta

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,19 odsto, tako da je zvanični srednju kurs dinara 106,18 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

   

Poskupljuju cigarete: Kent, Danhil, Laki strajk

   Izvor: Beta

Kompanija Britiš Ameriken tobako u Srbiji danas će povećati cene cigareta od pet do 20 dinara po paklici. Cene cigareta već su povećale kompanije Filip Moris i Japan tobako internešnel.

   

Povratak srpske vojne industrije na svetsku scenu

    izvor: Ekonomist

Srpska vojna industrija vraća se na svetsku scenu na velika vrata, konstatuje britanski list "Ekonomist" u članku objavljenom 6. januara. List navodi reči ministra odbrane Dragana Šutanovca da je Srbija tokom 2008. godine izvezla oružja i vojne opreme za 200 miliona dolara, a da je ta suma više nego duplirana sledeće 2009. godine, kada je izvoz vojne industrije premašio 400 miliona dolara.

   

Dinar danas ojačao za 0,1 odsto

  izvor: Beta

Dinar je danas jači prema evru za 0,1 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 106,3839 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.