Baner

Ekonomija

Remont najvećeg pogona u Rafineriji

 

                                               Izvor: Radio Pančevo

Rafinerija nafte Pančevo obaviće remont najvećeg pogona za proizvodnju benzina, posle koga će emisija praškastih materija u atmosferi biti ispod granice definisane evropskim standardima a proizvedeni benzin evropskog kvaliteta.

"Remontni radovi obaviće se na najvećem pogonu za proizvodnju benzina . Posle zavrsetka rekonstrukcije regeneratora na uredaju FČ, emisija praskastih materija u atmosferu bice svedena na minimum", najavljeno je iz Rafinerije.

Druga faza radova obaviće se na pogonu "Platforminga", gde će radovi na katalizatoru, kako je najavljeno, omogućiti proizvodnju benzina evropskog kvaliteta.

Iz te kompanije je poručeno da je remont postrojenja "u potpunosti u skladu sa zahtevima kupaca", kao i da će domaći kupci proizvoda NIS-a tokom radova biti redovno snabdevani naftnim derivatima iz Rafinerije.

 

Cena šećera biće stabilna

 

                                                    Izvor: Radio Pančevo

Cena šećera biće stabilna narednih 6 meseci, tvrdi ministar trgovine Slobodan Milosavljević. Pošto je iz Direkcije za robne rezerve počela distribucija šećera po ceni od 98 dinara za kilogram, snabdevenost tržišta je apsolutna, tvrdi ministar.

Veliki trgovinski lanci i manje prodavnice najavljuju da treba sačekati bar nedelju dana da se distribucija jeftinijeg šećera ujednači na teritoriji cele zemlje. Šećer će do jeseni moći da se kupi za 98 dinara. Toliko će trajati isporuke iz robnih rezervi, odnosno toliko će tržište izvesno biti snabdeveno.

 

   

Dinar danas oslabio

                                                   Izvor: Radio Pančevo

Dinar je danas oslabio prema evru za 0,7 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 104,0736 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije .

   

Evro danas 102, 97 din.

     Izvor: Beta

Dinar je danas ojačao prema evru za 1,2 odsto, tako da je srednji kurs 102,9732 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

   

Dinar danas jači za 32 pare

   Izvor  Radio Pancevo

Dinar će danas ojačati za 32 pare i dostići će najvišu srednju vrednost od početka ove godine od 103,1717 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).