Lokal

 

Poljoprivredna škola produžila raspust

PANČEVO, 7. januar 2010. (TV Pančevo) - Raspust za učenike Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ produžen je za nedelju dana. Školska godina nastavlja se 18. januara.

 

Higijenom protiv gripa

PANČEVO, 5. januar 2010. (TV Pančevo) - U organizacji radne grupe za praćenje pandemije novog gripa i 10 romskih udruženja uručeno je 400 sanitarnih paketa, od toga 120 za romske porodice koje žive u Pančevu.

   

Stigla druga tura vakcina

U pančevački Zavod za javno zdravlje stiglo je novih 4000 doza vakcine protiv gripa tipa A H1N1. Od ovog broja 1100 vakcina biće distribuirano po Zdravstvenim stanicama u Pančevu, a ostale će biti prosleđene Domovima zdravlja u regionu. Kako je za Televiziju Pančevo rekao dr Stevan Žilović,

   

U Jabuci ugroženo stotinak kuća

Naglo topljenje snega, rast nivoa podzemnih voda i nedovršena kišna kanalizacija osnovni su uzroci strepnje vlasnika stotinak kuća u novom jabučkom naselju. Mnogi podrumi su poplavljeni, a meštani pokušavaju da ispumpavanjem vode spasu kuće i instalacije. Danas je seoskoj vlasti predata i peticija

   

Zalihe krvi na minimumu

U pančevačkoj Službi za transfuziju nedostaju B negativna i A pozitivna krvna grupa. Zbog proteklih novogodišnjih praznika i zalihe ostalih krvnih grupa su takođe na minimumu. Tokom praznika potrošeno je 50 jedinica krvi, a davalaca nije bilo. U narednim danima najavljeno je nekoliko dobrovoljnih akcija davanja krvi.

   

Nova direktorka pančevačkog Fonda za zdravstvo

PANČEVO - Za novu direktorku Filijale za zdravstvo Južnobanatskog okruga imenovana je dr Slavica Marinković, internista-nefrolog, koja je niz godina radila kao načelnik Internog odeljenja u pančevačkoj bolnici. Dosadašnja direktorka dr Ksenija Krehov Radović podnela je ostavku.